Home / HEADER-NEWS / Τι είπαν οι βουλευτές για τη ρύθμιση του ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές

Τι είπαν οι βουλευτές για τη ρύθμιση του ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 6:23 μμ Ιούνιος 1st, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για την τροπολογία με την οποία οι πίνακες αναπληρωτών ως προς τη νομιμότητά τους πηγαίνουν στο ΑΣΕΠ, όπως και οι ενστάσεις τοποθετήθηκαν πολλοί Βουλευτές. Το xenesglosses.eu παραθέτει τα όσα αναφέρθηκαν:

ΚΟΥΖΗΛΟΣ:

Καταψηφίζουμε την τροπολογία με γενικό αριθμό 460 και ειδικό 8 και την τροπολογία με γενικό αριθμό 461 και ειδικό 9, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας αντίστοιχα. Ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι εκτός ΑΣΕΠ και υπήρχε πολύς χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πάνε όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

ΚΑΤΣΙΚΗΣ:

Τελειώνοντας, με την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα τέτοιου είδους προσλήψεων γίνεται ακόμη ισχυρότερο, αφού το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το ΑΣΕΠ, θα ελέγχει πλέον αυτούς τους πίνακες και επί των ενστάσεων θα αποφαίνεται.

Το άλλο θέμα που περιλαμβάνει αυτή η τροπολογία είναι για το μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής μαθητών που φοίτησαν σε Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι μία θετική εξέλιξη από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει μία ανταπόδοση στις περιοχές που επλήγησαν και να μην στερηθούν οι μαθητές αυτοί, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που βίωσαν, το δικαίωμα της παιδείας.

Σας ευχαριστώ.

ΚΑΡΡΑΣ:

Εκείνο το οποίο θέλω να πω και τελειώνω αμέσως, κυρία Πρόεδρε, είναι για το εκπαιδευτικό προσωπικό για το οποίο τοποθετήθηκε ο κ. Φίλης. Μου μένει μια επιφύλαξη και σε αυτό -παρότι δεν θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί για εκπαιδευτικά θέματα, εφόσον έστω και ελάχιστα συμβάλλουν στη βελτίωση και του κλίματος και των σπουδών των παιδιών- για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε περίπτωση καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ, το οποίο θα προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας των πινάκων. Αν καθυστερεί το ΑΣΕΠ, εκεί θα μπορεί ο Υπουργός να βγάλει απόφαση και να τοποθετήσει, να καλύψει τις θέσεις ή θα πρέπει να μείνουν ακάλυπτες και θα καθυστερεί η εκπαίδευση των παιδιών, μέχρι το ΑΣΕΠ να αποφασίσει; Διότι, πολλές φορές αναφερόμεθα νομοθετικά ότι αναθέτουμε στο ΑΣΕΠ δικαιοδοσίες -γιατί είναι δικαιοδοτικός τελικά κατά κάποιον τρόπο ο ρόλος του- αλλά δεν ξέρω αν έχουμε εξασφαλίσει ακόμη την πλήρη υποστήριξη των λειτουργιών του ΑΣΕΠ με το κατάλληλο προσωπικό και με το διοικητικό προσωπικό. Τους χώρους ξέρω ότι τους έχει, διότι το έχω επισκεφθεί και ξέρω ότι έχει. Όμως έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη και ως προς το κύριο προσωπικό και ως προς το διοικητικό και το επιστημονικό προσωπικό. Εάν λοιπόν, ανατίθενται -και κάνω πρόταση-, αρμοδιότητες στο ΑΣΕΠ, νομίζω ότι προηγουμένως θα πρέπει να προηγείται μια συνεννόηση περί των δυνατοτήτων, κυρία Πρόεδρε, ούτως ώστε να μην καθίσταται κενό γράμμα η νομοθεσία η οποία εισάγει επιπλέον αρμοδιότητες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σύντομα η ανακοίνωση του αριθμού νέων διορισμών εκπαιδευτικών

ΛΟΒΕΡΔΟΣ:

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, θα την ψηφίσουμε. Όμως, πρέπει ο κύριος Υπουργός, ιδιαίτερα μετά το κάζο που πάθαμε πέρυσι με τους διορισμούς των αναπληρωτών, να δουν αν για την εξέταση των ενστάσεων, όπου το Υπουργείο βάσει μιας μηχανικής δουλεύει και αποδέχεται ή απορρίπτει, μπορεί το ΑΣΕΠ να ασκήσει το συγκεκριμένο καθήκον του μέσα στο χρονικό διάστημα που είναι χρήσιμο για το Υπουργείο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΟΚΠΕ: προβληματισμός για τη λειτουργία των ειδικών Δημοτικών Σχολείων

Διότι, ενώ από την πλευρά των εγγυήσεων και η διοίκηση παίζει τον ρόλο της με τρόπο αξιοπρεπή και αδιάβλητο –γιατί σας ξαναλέω ότι είναι μια μηχανική η εξέταση των ενστάσεων- η προσθήκη του ΑΣΕΠ δεν είναι αρνητική, αλλά πρέπει ο Υπουργός να έχει συνεκτιμήσει τους χρόνους που χρειάζεται το ΑΣΕΠ. Υπ’ αυτήν την έννοια, ψηφίζουμε αυτήν την τροπολογία.

 

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ:

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τροπολογίες θα καταψηφίσουμε, βεβαίως, την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας. Ζητάμε προσλήψεις εκπαιδευτικών με αξιοκρατικά κριτήρια και προπαντός μέσω ΑΣΕΠ. Δεν μπορούμε να ακούμε, επιτέλους, έναν ανεκδιήγητο Υπουργό Παιδείας να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι είναι παρά φύση η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Γι’ αυτό έχουμε φτάσει σε αυτήν την κατάντια τη σημερινή της νεοελληνικής εκπαίδευσης που τα νέα παιδιά της Ελλάδος δεν ξέρουν να ομιλούν την ελληνική γλώσσα.

Και επισήμως στο ΑΣΕΠ οι πίνακες αναπληρωτών. Ψηφίστηκε η ρύθμιση

Και επισήμως στο ΑΣΕΠ οι πίνακες αναπληρωτών. Ψηφίστηκε η ρύθμιση

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...