Home / Featured / Τελειώνουν τα μαθήματα. Λήγουν οι συμβάσεις – ξεκινούν οι διαδικασίες για το επίδομα ανεργίας

Τελειώνουν τα μαθήματα. Λήγουν οι συμβάσεις – ξεκινούν οι διαδικασίες για το επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε: 8:55 πμ Ιούνιος 7th, 2016  


mathitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για το σχολικό έτος 2015-2016 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Τετάρτη 15-6-2016, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.  Την ίδια μέρα θα τελειώσουν τα μαθήματα και στα νηπιαγωγεία.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές για την Α/θμια Εκπαίδευση οι συμβάσεις τους λήγουν στις 21 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, ενώ στη Β/θμια στις 30 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη.  Ήδη κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πότε θα δοθούν τα έγγραφα απόλυσης.

 

Εγγραφές μαθητών

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησηςδήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως τις 21-06-2016 θα πρέπει να έχουν κατατεθεί συμπληρωμένα από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, τα παρακάτω έντυπα:

1. Για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο  (Έντυπο: «ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

2. Για το Ολοήμερο  Δημοτικό  (Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)
Με ευθύνη των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων θα πρέπει να δίνονται στους γονείς τα ανωτέρω έντυπα, τα οποία θα πρέπει να είναι και αναρτημένα σε εμφανές σημείο του σχολείου. Επίσης, θα πρέπει να είναι αναρτημένη σχετική ανακοίνωση για τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αίτησης εγγραφής μαθητή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα ή σε Ολοήμερο Τμήμα.
Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 22 Ιουνίου 2016, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.
Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων που θα λειτουργήσουν ως Ολοήμερα κατά το προσεχές σχολικό έτος 2016-2017, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν με τη λήξη του διδακτικού έτους , στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ονομαστική κατάσταση των εγγραφέντων μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα/Τμήμα, ανά τάξη (διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο οικίας).
Οι Διευθυντές των Ολοήμερων Δημοτικών σχολείων θα πρέπει, επίσης, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν με τη λήξη του διδακτικού έτους, στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τους επισυναπτόμενους  πίνακες Α1 και Α2. Τα στοιχεία παραμένουν  στην Διεύθυνση Π.Ε. έως ότου ζητηθούν από το ΥΠΠΕΘ.
Τα αναλυτικά στοιχεία για το σχολικό έτος 2016-17 όλων των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών-Νηπιαγωγείων) καταχωρούνται, με ευθύνη των Διευθυντών/Προϊσταμένων τους, στα σχετικά πεδία του Πληροφοριακού Συστήματος myschool μετά την ενεργοποίηση του νέου σχολικού έτους 2016-2017 σε αυτό (από τα μέσα Ιουλίου 2016).

 

https://xenesglosses.eu/2016/05/ligoun-oi-symbaseis-anapliroton-osa-thelete-na-xerete-gia-epidoma-anergias/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...