Home / Featured / Σύντομος οδηγός για την εγγραφή αναπληρωτών / ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στον ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr/)

Σύντομος οδηγός για την εγγραφή αναπληρωτών / ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στον ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr/)

Δημοσιεύτηκε: 11:43 μμ Ιούνιος 6th, 2016  


pc

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφών στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει βήμα-βήμα τη διαδικασία.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ

1ο βήμα

Το σύστημα ΟΠΣΥΔ προσπελαύνεται στη διεύθυνση https://opsyd.sch.gr/.
2ο βήμα
Το πρώτο βήμα ενός καινούριου χρήστη είναι η εγγραφή του. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να εγγραφεί μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ. Για τη διαδικασία της εγγραφής ο χρήστης επιλέγει το σύνδεσμο «Σύνδεση με ΓΓΠΣ (Taxis)»
3ο βήμα
Ο χρήστης μεταβαίνει σε νέα φόρμα στην οποία του δίνεται η δυνατότητα επιλογής τύπου
χρήστη. Συγκεκριμένα,ένας χρήστης εγγράφεται ως Αναπληρωτής/Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός
4ο βήμα
Ο συγκεκριμένος τύπος χρήστη αφορά αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΟΠΣΥΔ. Αφού επιλεχθεί ο τύπος χρήστη η είσοδος γίνεται μέσω της επιλογής «Είσοδος στη ΓΓΠΣ»
5ο βήμα
Η  επιλογή «Είσοδος στη ΓΓΠΣ» οδηγεί στη σελίδα του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (GSIS). Στη φόρμα αυτή ζητείται από το χρήστη να εισάγει τους κωδικούς που αυτός χρησιμοποιεί στην ηλεκτρονική πύλη TAXISnet.
Αφού ο χρήστης εισάγει ορθά το όνομα και τον κωδικό του TAXISnet (username και password) που του ανήκουν επιλέγει «Είσοδος» ώστε να συνεχίσει στη διαδικασία της εγγραφής του (Εικόνα 6).
6ο βήμα
Αφού γίνει αναγνώριση των στοιχείων του χρήστη ζητείται «Εξουσιοδότηση» του εξυπηρετητή του Υπουργείου Παιδείας για την προσπέλαση των στοιχείων του χρήστη (Εικόνα 7). Ο χρήστης επιλέγει την «Εξουσιοδότηση» για να συνεχίσει στη διαδικασία εγγραφής του.
7ο βήμα
Μόλις δοθεί «Εξουσιοδότηση» στον εξυπηρετητή του ΥΠ.Π.Ε.Θ εμφανίζεται η σχετική φόρμα συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων στοιχείων του χρήστη για τη δημιουργία του λογαριασμού του. Η
συγκεκριμένη φόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες ανάλογα με το είδος των στοι χείων προς συμπλήρωση.
Προσοχή!Τα πεδία που είναι σημειωμένα με κόκκινο αστερίσκο (*) πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά, ενώ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Αρχικά στην ενότητα «Προσωπικά Στοιχεία» τα πεδία «ΑΦΜ», «Όνομα», «Επώνυμο» και «Πατρώνυμο» που εμφανίζονται με γκρι χρώμα είναι προσυμπληρωμένα από το σύστημα της ΓΓΠΣ και δεν γίνεται να τροποποιηθούν από το χρήστη (Εικόνα 8).
8o βήμα
Δημιουργείται κωδικό και username.
Προσοχή: Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ειδικό χαρακτήρα (π.χ @,#,$). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν πεζό (‘a’-‘z’). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο (‘A’-‘Z’)
9o βήμα
Μόλις ο λογαριασμός του χρήστη δημιουργηθεί με επιτυχία, το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση
email για να γίνει η ενεργοποίηση του. Στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχώρισε ο χρήστης στα «Στοιχεία Επικοινωνίας» αποστέλλεται email με οδηγίες για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και τελικά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του.

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

2.3.1 Επιτυχής ενεργοποίηση λογαριασμού Στο email που στέλνεται στο χρήστη υπάρχει σχετικός σύνδεσμος η επιλογή του οποίου οδηγεί σε νέα σελίδα που ενημερώνει τον χρήστη για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και την ενεργοποίηση του λογαριασμού του (Εικόνα 15).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΔΩ

Τεχνική Υποστήριξη

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία εγγραφής χρηστών μπορείτε να επικοινωνείτε στο opsydhelp@minedu.gov.gr

ANAKOΙΝΩΣΕΙΣ ΟΠΣΥΔ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


 

4 Σχόλια

  1. Δεν πρόσεξα το πεδίο της ημερομηνίας γέννησης και δεν την άλλαξα. Θα έχω πρόβλημα?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...