Home / HEADER-NEWS / Στο 1,4 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών (ΤΠΕ)

Στο 1,4 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών (ΤΠΕ)

Δημοσιεύτηκε: 12:01 πμ Ιούνιος 10th, 2016  


PC

Στα 1,4 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το σχολικό έτος 2016-2017 όσον αφορά στην «Προμήθεια Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού για Σχολικές Μονάδες».

Το έργο αφορά την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών (ΤΠΕ) των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου. Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο 2 ή 3 σχολεία ανά νομό να εξοπλιστούν ως «χώροι καλής πρακτικής» στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Μέχρι σήμερα αίτηση έχουν καταθέσει 5.456 σχολικές μονάδες και τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν σταδιακά ανάλογα με την πληρότητά του σχεδιασμού τους.

Σε πρώτο στάδιο προβλέπεται η αξιοποίηση παλιού εξοπλισμού, αλλά και η εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους, καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας. Προτείνεται η χρήση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu Linux, της τεχνολογίας LTSP (Linux Terminal Server Project) και της εφαρμογής ΕΠΟΠΤΗΣ (Epoptes), τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλά σχολικά εργαστήρια της χώρας.

paideia96

Παρέχονται οι δυνατότητες:

* Αντικατάστασης πεπαλαιωμένου, μη λειτουργικού ψηφιακού εξοπλισμού, δηλαδή οθόνες, πληκτρολόγια, κάμερες, ακουστικά – μικρόφωνα, κάρτες μνήμης κ.λπ.

* Συμπλήρωσης εξοπλισμού, δηλαδή πολυμηχανήματα (εκτυπωτές – φωτοτυπικά – σαρωτές), τρισδιάστατοι εκτυπωτές – σαρωτές, σετ ρομποτικής – αισθητήρων, δομημένη καλωδίωση, μεταγωγείς δικτύου, ασύρματη δικτύωση κ.λπ.

* Παροχής εξοπλισμού που διαλειτουργεί με υπολογιστές και εποπτικά εργαλεία για τα οποία, μέσω της αίτησης, θα αποδεικνύεται η ανάγκη προμήθειάς τους και θα τεκμηριώνεται η χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

* Εγκατάστασης ενός επιπλέον εργαστηρίου ψηφιακών μέσων, εφόσον υφίσταται ο κατάλληλος χώρος στη σχολική μονάδα, καθώς και η δυνατότητα εξοπλισμού με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία αιθουσών διδασκαλίας και υφιστάμενων εργαστηρίων φυσικών επιστημών, τεχνολογίας κ.λπ.

Μ.ΚΩ.

https://www.avgi.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...