Τελευταία Νέα

Κυριακή, 01/08/2021, 13:00


Home / HEADER-NEWS / Στην αιχμή της εκπαιδευτικής πρωτοπορίας η Ελλάδα…

Στην αιχμή της εκπαιδευτικής πρωτοπορίας η Ελλάδα…

Δημοσιεύτηκε: 8:48 μμ Ιούνιος 13th, 2016  


sxoleio

Στην αιχμή της εκπαιδευτικής πρωτοπορίας η Ελλάδα…

…προς τον πάτο.

Πριν λίγες μέρες με το ΦΕΚ τ. Β΄ αρ. 1670/10-6-16, το Υπουργείο Παιδείας έφερε την Ελλάδα στην τελευταία θέση των χωρών όλου του κόσμου στο χρόνο που διδάσκουν Βιολογία στο Γυμνάσιο ( με μια μικρή επιφύλαξη για το Κουβέϊτ που μπορει να είναι όσο και στην Ελλάδα, θα ξεκαθαρίσει σύντομα και αυτό). Φυσικά η σημασία ενός μαθήματος δεν σχετίζεται μόνο με το χρόνο  στον οποίο διδάσκεται. Σχετίζεται κυρίως με την άποψη του Υπουργού και όσων του λένε ποιά είναι τα «πρωτεύοντα» και δευτερεύοντα» μαθήματα.  Βοηθάει όμως και ο χρόνος για να επιτευχθούν οι στόχοι ενός μαθήματος.

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα η Εξέλιξη διδάσκοταν στο τέλος της Γ γυμνασίου. Πολλοί, Φυσικοί και Χημικοί κυρίως (αφού υπάρχουν μονο 500 Βιολόγοι στα 1667 Γυμνάσια) δεν προλάβαιναν να την διδάξουν. Πέρσι υπήρξε επίσης πρόβλημα με την Αναπαραγωγή που δεν ήξεραν σε ποια τάξη να την στριμώξουν. Τώρα ο χρόνος είναι λιγότερος. Θα έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε πως το ΙΕΠ θα καταφέρει να τα χωρέσει ή τί θα αφήσει απ´ έξω!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Πάντως ήδη το ΙΕΠ έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Και αυτό το λέω  διότι τόσο ο κύριος Υπουργός όσο και η κυρία Συνάδελφος Υπουργός (Αναπληρώτρια και αυτή), δήλωσαν πρόσφατα ότι τις όποιες αποφάσεις για αλλαγές δεν τις παίρνει ο Υπουργός μόνος του αλλά ύστερα από εισήγηση του ΙΕΠ.

Άρα υποθέτω ότι υπάρχει μια τέτοια εισήγηση που μπορεί να έχει και το σκεπτικό με το οποίο έγινε, αν δεν φαντάζομαι πολλά. Έτσι τόσο εγώ, όσο και άλλοι συνάδελφοί μου με τους οποιούς έχω επικοινωνήσει στο εξωτερικό, φαντάζομαι και εκπαιδευτικοί φορείς εσωτερικού και εξωτερικού, περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αυτήν την εισήγηση και τα κριτήρια που αναφέρει, τα οποία προφανώς δεν τα έχουν σκεφτεί σε καμία άλλη χώρα του κόσμου ( είπαμε με μια μικρή επιφύλαξη για το Κουβέϊτ για το οποίο θα προσπαθήσω να μάθω σύντομα) παρά πρώτα στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Δεν ξέρεις καμιά φορά. Να μην είμαστε αφοριστικοί. Διάλογο προσπαθώ να κάνω….

 

Γεωργιάδης Βασίλης

Αναπληρωτής και γώ.

Ευχαριστώ που το διαβάσατε, συνήθως κανείς δεν φτάνει ως εδώ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...