Home / HEADER-NEWS / Στη Βουλή το θέμα των Αρχαίων. Διαφωνούν οι ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ και Φίλη

Στη Βουλή το θέμα των Αρχαίων. Διαφωνούν οι ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ και Φίλη

Δημοσιεύτηκε: 8:51 πμ Ιούνιος 3rd, 2016  


arxaiologiko-mouseio-2014_680_346919_53H59x

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το θέμα των αρχαίων ελληνικών και τα περί κατάργησης τους έφθασαν στη Βουλή μέσω του κ. Γεωργιάδη που επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Καμμένο, αναφέροντας τα ακόλουθα:

ΣΤΙΣ 26.000 ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Ξέρετε, κύριε Υπουργέ Εθνικής Αμύνης, που είστε και της παραδόσεως και της εθνικής συνειδήσεως, ότι στηρίζετε μία Κυβέρνηση που μέλος της, ο κ. Φίλης θέλει να απαγορεύσει στα παιδιά να μάθουν αρχαία ελληνικά και είπε ότι είναι παρά φύσιν να μαθαίνεις αρχαία ελληνικά; Το ξέρετε καθόλου; Ή θα μας λέτε συνέχεια για τον Τσοχατζόπουλο; Το είπατε για τον Τσοχατζόπουλο. Μπήκε στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος. Για τα παιδιά μας που δεν θα μαθαίνουν αρχαία ελληνικά με αυτήν την Κυβέρνηση έχετε πει ποτέ τίποτα; Δεχθήκατε τον κ. Λιάκο, που λέει ότι δεν είμαστε Έλληνες, εσείς, ο Καμμένος, ο πατριώτης, ως πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Διαλόγου για την Παιδεία και έχετε, κύριε Υπουργέ, τα μούτρα να μας κάνετε και υποδείξεις;

Ο κ. Καμμένος δεν άφησε χωρίς απάντηση τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Ακούστε, όσον αφορά τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαφορές που έχουμε με το συγκυβερνών κόμμα –και είναι διαφορετικές οι απόψεις μας σε πολλά θέματα-, να ξέρετε ότι και τα συζητούμε και εκεί όπου υπάρχουν ενστάσεις τις θέσεις μας τις λέμε ξεκάθαρα και υπερψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Και μετά το στηρίζετε!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Στα θέματα, λοιπόν, των αρχαίων ελληνικών εκφράσαμε την άποψή μας και όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουμε θα το δείτε. Όσον αφορά τα θέματα των θρησκευτικών, έχουμε τις δικές μας απόψεις και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικές του. Δεν είμαστε το ίδιο κόμμα. Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα, τα οποία αποφασίσαμε να πάμε μαζί σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Ο ένας σέβεται τις απόψεις του άλλου και τις σέβεται απόλυτα και οτιδήποτε…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Και εμείς με το ΠΑΣΟΚ το ίδιο τότε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Ακούστε, εγώ δεν έχω τον κ. Βενιζέλο να υπερασπίζομαι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):  Ας μην προχωρήσουμε πολύ, κύριε Υπουργέ. Έχουμε καθυστερήσει.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων):  Να ξέρετε, λοιπόν, ότι παραμένοντας στην Κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ο ένας σέβεται απόλυτα τις απόψεις του άλλου. Τις σεβόμαστε και να τις ακούμε και να διαλεγόμαστε μαζί. Όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουμε, συναποφασίζουμε και μάλιστα τα βρίσκουμε. Θα σας χαλάσουμε τη σούπα! Θα συνεχίσουμε να τα βρίσκουμε.

ΣΤΙΣ 26.000 ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...