Home / HEADER-NEWS / Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων

Δημοσιεύτηκε: 2:48 πμ Ιούνιος 23rd, 2016  


kathigitis

Σε πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας καλεί την Πέμπτη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης.

«Κανείς μας δεν περισσεύει! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ανασφάλεια και ελαστική εργασία!»,

τονίζει η Πρωτοβουλία στο υπόμνημα όπου συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές από όλη τη χώρα.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ελαστικά εργαζόμενοι, τέτοια εποχή παραλαμβάνουν τα χαρτιά απόλυσής τους, ενώ η κυβέρνηση μέσα από μια σειρά μέτρων προχωρά στην περικοπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς παράλληλα να κάνει μόνιμους διορισμούς.

Η Πρωτοβουλία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτέμβρη. Ολοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία μόνο φάση, ώστε να μπορέσουν ν’ ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία. Με την απόλυση των αναπληρωτών μέσα στον Ιούνη, η κυβέρνηση να τους εξασφαλίσει ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμιά μείωση μισθού αναπληρωτή. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και των επιστημονικών προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ.). Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους. Επίσης, να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου για τα ολοήμερα σχολεία, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής, να εγγραφούν όσα νήπια κάνουν αίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο και όσοι μαθητές κάνουν αίτηση στα ολοήμερα σχολεία κ.ά.

Στην αυριανή κινητοποίηση καλούν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών. Επίσης, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...