Home / HEADER-NEWS / Ρυθμίσεις για τα δημόσια ΙΕΚ και τους σπουδαστές τους

Ρυθμίσεις για τα δημόσια ΙΕΚ και τους σπουδαστές τους

Δημοσιεύτηκε: 4:24 μμ Ιούνιος 6th, 2016  


iek

Ρυθμίσεις για τα δημόσια ΙΕΚ και τους σπουδαστές τους

Αλλαγές στον προϋπολογισμό των δημοσίων ΙΕΚ και τροπολογία ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες ασφαλιστικές και μισθολογικές  προϋποθέσεις για τους σπουδαστές στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης θα έρθουν το επόμενο διάστημα όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας θα εξασφαλίσει σύντομα την αύξηση του ποσοστού διάθεσης στο 100% του προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση των δημοσίων ΙΕΚ και όλες τις απαιτούμενες πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2016 με αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Αναφορικά με την πρακτική άσκηση όπως και τη μαθητεία, προωθείται τροπολογία προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο ασφαλιστικά όσο και μισθολογικά για τους ασκούμενους καταρτιζόμενους ενώ όσον αφορά τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ Αττικής εξασφαλίζεται η πρόσβασή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς με μειωμένο εισιτήριο.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, για το οικονομικό έτος 2016 έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 6.165.700,00 που αφορούν στην επιχορήγηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με σκοπό την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ και υλοποίηση προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης. Η πρώτη χρηματοδότηση (που ισοδυναμεί με το 70% της συνολικής χρηματοδότησης) ύψους των 4.315.990,00 προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει ολοκληρωθεί.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...