Home / HEADER-NEWS / Πολύμηνη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στα ΔΙΕΚ

Πολύμηνη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στα ΔΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 11:00 πμ Ιούνιος 28th, 2016  


iek

Το Σωματείο Εκπαιδευτών  Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου , απέστειλαν προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε  κε. Υπουργέ,
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγωνία μας και την έντονη δυσαρέσκειά μας για την πολύμηνη και μη δικαιολογημένη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων μας, τόσο του χειμερινού εξαμήνου 2015Β διάστημα Ιανουαρίου 2016 – Μαρτίου 2016 καθώς και για το εαρινό εξάμηνο 2016Α, το οποίο ολοκληρώνεται εντός του μηνός Ιουνίου και δε μας έχει καταβληθεί το παραμικρό αντίτιμο έναντι των υπηρεσιών που παρέχουμε.
Οι υπηρεσίες μας διέπονται πάντα από υψηλά στάνταρ λόγω του επαγγελματισμού, του σεβασμού και της αγάπης για τον θεσμό των ΔΙΕΚ και τους εκπαιδευόμενους που μας χαρακτηρίζουν, υπερβάλλοντας εαυτούς καθημερινά και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουμε αφεθεί στο έλεος των καταστάσεων.
Θεωρούμε μη ανεκτή την υφιστάμενη κατάσταση, διότι παρά την επανειλημμένη ασυνέπεια εκ μέρους των ιθυνόντων της καταβολής των δεδουλευμένων μας,  όλοι  εμείς οι  Εκπαιδευτές  Δ.Ι.Ε.Κ. παρείχαμε  και συνεχίζουμε  να  παράσχουμε  αδιαλείπτως  και  με ευσυνειδησία  τις υπηρεσίες μας.
dictyo.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες το πρωί εκπαιδευτές δημοσίων ΙΕΚ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.

Χιλιάδες εκπαιδευτές παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2015. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε χτες με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και έλαβε τη δέσμευση πως στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του χειμερινού εξαμήνου. Για το εαρινό εξάμηνο που λήγει στις 30 Ιούνη, σύμφωνα με εκπαιδευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως… αναζητούνται κονδύλια.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματά τους, ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Μεταξύ άλλων ζητούν: Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων έργου και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτές. Ασφαλιστική κάλυψη και βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ενιαία κριτήρια στις προσλήψεις των εκπαιδευτών. Ισότιμη κατανομή των διδακτικών ωρών. Κάλυψη των πάγιων δαπανών σε αναλώσιμα και βιβλία, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των σπουδών στα ΙΕΚ κ.ά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...