Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 19:52


Home / HEADER-NEWS / Πιάσαμε πάτο στις δεξιότητες των ενηλίκων

Πιάσαμε πάτο στις δεξιότητες των ενηλίκων

Δημοσιεύτηκε: 11:58 πμ Ιούνιος 29th, 2016  


hard-1015610_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πάτο έπιασε η χώρα μας στις Ικανότητες των Ενηλίκων σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου του Προγράμματος για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC) στον οποίο μετείχε και η Ελλάδα. Στο γραμματισμό ξεπεράσαμε μόνο Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία, ενώ στον αριθμητισμό ξεπεράσαμε μόνο:

Χιλή

Ιταλία

Ισραήλ

Τουρκία

Ισπανία

Εκεί που ήταν κόλαφος για τη χώρα μας είναι η Επίλυση Προβλημάτων σε Υψηλό Τεχνολογικό Περιβάλλον όπου με ποσοστό 14% ξεπεράσαμε μόνο την Τουρκία.

 

Η έρευνα PIAAC του ΟΟΣΑ υποστηρίζεται από διεθνή σύμπραξη επιστημονικών φορέων που μελετά το βαθμό στον οποίο ο πληθυσμός ηλικίας 16-65 ετών, έχει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εργασιακής και κοινωνικής ζωής. Τομείς αποτίμησης είναι ο γραμματισμός, ο αριθμητισμός και η επίλυση προβλημάτων σε αναπτυγμένο τεχνολογικό περιβάλλον. Τα συνοπτικά αποτελέσματα των επιδόσεων του πληθυσμού της έρευνας στην Ελλάδα παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ημερομηνίες και διαδικασίες διεξαγωγής των Κατατακτήριων Εξετάσεων

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ PIAAC

Γραμματισμός Αριθμητισμός Επίλυση Προβλημάτων σε Υψηλό Τεχνολογικό Περιβάλλον
Μ.Ο. Μ.Ο. % στα επίπεδα 2 και 3
Ελλάδα 254 252 14
Μ.Ο. ΟΟΣΑ 268 263 31

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΜΝΓ), τουΕθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), τηςΕλληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)και τουΕθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΤ (2012-2015).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Β. Κικίλιας: «H επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών»

Η Κύρια Έρευνα διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2014, βάσει των προδιαγραφών, της μεθοδολογίας και των ερευνητικών εργαλείων της Διεθνούς Σύμπραξης PIAAC προσαρμοσμένα στο ελληνικό πλαίσιο από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Το δείγμα των 5000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, επελέγησαν τυχαία με τρόπο ώστε να αντιπροσωπεύονται οι περιοχές της χώρας, διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και άλλες κατηγορίες του γενικού πληθυσμού.Τα αποτελέσματα της έρευνας PIAAC διεθνώς τεκμηριώνουν τη χάραξη πολιτικών ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου των χωρών και αποτελούν τη βάση κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...