Home / Featured / Πενηντάρικα θα δίνουν για τις ενστάσεις οι αναπληρωτές;

Πενηντάρικα θα δίνουν για τις ενστάσεις οι αναπληρωτές;

Δημοσιεύτηκε: 6:26 πμ Ιούνιος 4th, 2016  


euro

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο ΑΣΕΠ θα πάνε φέτος οι πίνακες των αναπληρωτών αφού καταρτιστούν από το Υπουργείο Παιδείας με τη μοριοδότηση που ίσχυε για να γίνει ο έλεγχος της νομιμότητας . Πρόκειται για ένα βήμα πριν το οριστικό της πλήρους υπαγαγής στο ΑΣΕΠ των πινάκων των αναπληρωτών από το 2017-2018.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή στο ΑΣΕΠ πηγαίνει ο έλεγχος των ενστάσεων. Εδω γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα. Θα πληρώνουν οι αναπληρωτές που διαπιστώνουν λάθη και επιθυμούν να καταθέσουν ένσταση;

Στις προκηρύξεις διαφόρων φορέων για θέσεις Ορισμένου Χρόνου, όπως είναι και οι αναπληρωτές, οι ενστάσεις ελέγχονται από το ΑΣΕΠ αλλά για να γίνει αυτό μαζί με την ένσταση κατατίθεται και αποδεικικό καταβολής  παραβόλου 50 ευρώ. Σε περίπτωση που η ένσταση γίνεται δεκτή επιστρέφονται τα 50 ευρώ. Αν όμως απορριφθεί, τότε τα 50 ευρώ χάνονται!

Ας δούμε τι αναφέρει μια προκήρυξη:

«Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510)  και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου πενήντα ευρώ (50 €) που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).  Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.

Η υπηρεσία οφείλει να αποστείλει στο ΑΣΕΠ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών φωτοαντίγραφα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης».

Από τη στιγμή λοιπόν, που ο έλεγχος των ενστάσεων  επί των ανωτέρω πινάκων υπόκειται στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ είναι αρκετά πιθανό, αν και ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό, να απαιτείται το ποσό των 50 ευρώ.  Πέρσι που οι ενστάσεις κατατίθενταν στο Υπουργείο Παιδείας, δεν απαιτούνταν η καταβολή κάποιου παραβόλου. Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει ώστε να μην απαιτείται το ποσό των 50 ευρώ για την ένσταση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...