Home / Featured / Όλες οι λεπτομέρειες για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς – Προθεσμίες, διαδικασία, αλλαγές

Όλες οι λεπτομέρειες για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς – Προθεσμίες, διαδικασία, αλλαγές

Δημοσιεύτηκε: 2:51 πμ Ιούνιος 23rd, 2016  


paidikoi-stathmoi-590_b
Από την 1η έως τις 18 Ιουλίου θα δημοσιοποιηθεί,  η προκήρυξη για το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και  Επαγγελματικής  Ζωής» και τη λειτουργία των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το σχολικό έτος 2016-2017.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ που παραδοσιακά διαχειρίζεται το πρόγραμμα οι πίνακες με τους τελικούς δικαιούχους αναμένεται,  να εκδοθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα έως τις 5 Αυγούστου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό, έως τις 25 Ιουλίου θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ στην οποία θα αποτυπώνονται οι διαδικασίες και οι αλλαγές που θα υπάρξουν φέτος στο πρόγραμμα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων, παιδιών αλλά και των παιδικών σταθμών.
Οι βασικές αλλαγές
  • Η πρώτη και βασική αλλαγή αφορά ότι το voucher θα δίνεται κατευθείαν στον ωφελούμενο και όχι, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στον παιδικό σταθμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γονέας θα μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε δημοτικό ή ιδιωτικό σταθμό επιθυμεί με τον οποίο θα υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό. Σημειωτέον, όμως ότι οι παιδικοί σταθμοί θα εξακολουθούν να πληρώνονται από την ΕΕΤΑ και όχι από τον ωεφελούμενο.
  • Η ΕΕΤΑΑ προς διευκόλυνση των γονιών, θα συνεχίσει να κάνει σύζευξη μεταξύ του ωφελούμενου και του παιδικού σταθμού ωστόσο αυτή θα είναι άτυπη και σε καμία περίπτωση δεν θα υποχρέωνει τον δικαιούχο να επιλέξει τη συγκεκριμένη δομή.
  • Με τροπολογία που θα ψηφισθεί το επόμενο διάστημα δεν θα απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα από τους παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ για να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Αυτό γίνεται γιατί σε πολλές από τις δομές οφείλονται χρήματα από το κράτος με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να μην είναι «ενήμεροι» φορολογικά και ασφαλιστικά.
  • Οι δομές, πλέον, συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα πληρώνονται σε μηνιαία βάση
  • Σε περίπτωση που ωφελούμενος αλλάξει δομή μετά τις αρχές του μήνα, τότε θα εξοφλείται ολόκληρο το ποσό για τον τρέχοντα μήνα, ώστε η η συγκεκριμένη δομή να έχει τη δυνατότητα αναπλήρωσης της θέσης.
  • Ο αριθμός των 80.000 προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα παραμείνει και φέτος ωστόσο θα μειωθεί το ποσό του voucher κατά 5%. Να σημειωθεί ότι για την επόμενη χρονιά έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. €. Το παραπάνω είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι η συμμετοχή του ΕΣΠΑ μειώνεται από 120 εκατ. σε 93 εκατ. €, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η εθνική συμμετοχή από 57 εκατ. € σε 82 εκατ. €.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Χ. Γώγος: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

dictyo.gr

Ανατροπές στο ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς: Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για το σχολικό έτος 2016-2017 φέρνει η κυβέρνηση.

Το φετινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς 2016 «Στήριξη της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-17» που θα υλοποιήσει η ΕΕΤΑΑ δημιουργεί πρωτόγνωρες δομές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κατανομή 20 θέσεων μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ θα γίνουν ηλεκτρονικά με το σύστημα να ανοίγει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα η πρόσκληση θα αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ εντός δεκαημέρου, ώστε οι δομές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Τα αποτελέσματα για το ποιοι γονείς θα πάρουν τα voucher θα αναρτηθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η πρώτη και βασική αλλαγή αφορά ότι το voucher θα δίνεται κατευθείαν στον ωφελούμενο και όχι, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στον παιδικό σταθμό. Ο γονέας θα μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε δημοτικό ή ιδιωτικό σταθμό επιθυμεί με τον οποίο θα υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό. Σημειωτέον, όμως ότι οι παιδικοί σταθμοί θα εξακολουθούν να πληρώνονται από την ΕΕΤΑ και όχι από τον ωφελούμενο.

Η παροχή voucher θα δίνεται σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Χ. Γώγος: Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ...