Home / Featured / Όλα στον ΑΣΕΠ την επόμενη χρονιά για τους πίνακες. Και η κατάρτηση από το ΑΣΕΠ

Όλα στον ΑΣΕΠ την επόμενη χρονιά για τους πίνακες. Και η κατάρτηση από το ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 6:55 πμ Ιούνιος 4th, 2016  


asep

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μισό βήμα έκανε το Υπουργείο φέτος ως προς τη ρύθμιση για το ΑΣΕΠ και τους πίνακες αναπληρωτών. Η κατάρτηση των πινάκων θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ θα ελέγξει τη νομιμότητα των πινάκων και τις ενστάσεις που θα κατατεθούν.

Την επόμενη χρονιά όμως το ΑΣΕΠ θα είναι αυτό που θα αναλάβει και την κατάρτηση των πινάκων. Αυτό φέτος δε μπορούσε να γίνει λόγω της έλλειψης του χρόνου αφού ήδη βρισκόμαστε στον Ιούνιο και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Η αλλαγή αυτή θα συνοδευτεί όπως φαίνεται και από αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών αφού ο υπουργός έχει δηλώσει ότι μεσα στο καλοκαίρι θα έχουμε διάλογο με τις ομοσπονδίες και τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για να έχουμε το φθινόπωρο νέο σύστημα.

Ενδεικτικοί πίνακες για τις αιτήσεις των αναπληρωτών

Πενηντάρικα θα δίνουν για τις ενστάσεις οι αναπληρωτές;

Ενδεικτικοί πίνακες για τις αιτήσεις των αναπληρωτών


 

Ένα σχόλιο

  1. Το ισχύον αντισυνταγματικό ρυθμιστικό πλαίσιο πρόσληψης αναπληρωτών δεν μπορεί ούτε φέτος (2016-2017) ούτε ποτέ άλλοτε να αποτελέσει νόμικη βάση για την υπαγωγή της διαδικασίας σε εποπτεία ΑΣΕΠ. Εφόσον έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποφαίνονται επί της αντισυνταγματικότητας των κριτηρίων κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών, το ΑΣΕΠ δεσμεύεται από αυτές ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή.
    Σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος, «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης».
    Σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 4 του ΠΔ 18/1989 οι διοικητικές αρχές, σε εκτέλεση της υποχρέωσής τους κατά το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος πρέπει να συμμορφώνονται, κατά περίπτωση, με θετική ενέργεια προς το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ ή να απέχουν από κάθε ενέργεια που είναι αντίθετη προς όσα κρίθηκαν από αυτό. Ο παραβάτης, εκτός από τη δίωξη κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα υπέχει και προσωπική ευθύνη προς αποζημίωση.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...