Home / Featured / Οι αποφάσεις ΚΥΣΔΕ – Το χρονοδιάγραμμα μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετατάξεων

Οι αποφάσεις ΚΥΣΔΕ – Το χρονοδιάγραμμα μεταθέσεων, αποσπάσεων, μετατάξεων

Δημοσιεύτηκε: 1:36 μμ Ιούνιος 1st, 2016  


metatheseis

Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ

           Νεκτάριου Κορδή

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων ΕκπαιδευτικώνΚινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 26,30 & 31/5/2016 και στις 1/6/2016

  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 26,30,31Μαϊου και στις 1 Ιουνίου    σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε. από περιοχή σε περιοχή για το 2016. Αρχικά 4 αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών αναφορικά με το διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Εξ αυτών  οι 2 ικανοποιήθηκαν και οι 2 απορρίφθηκαν.
  2. Για το ίδιο θέμα ικανοποιήθηκαν 3 αιτήσεις αναφορικά με μονάδες μετάθεσης για οικογενειακούς λόγους. Παράλληλα ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις αναφορικά με μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση.
  3. Σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών με αμφισβητούμενο δικαίωμα μετάθεσης ( υπηρεσία 1 έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι 31 Αυγούστου) ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις και απορρίφθηκαν 21. Παράλληλα απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών συζύγων δικαστικών.
  4. Απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών αναφορικά με μονάδες χρόνου συνολικής υπηρεσίας και συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα έγιναν δεκτές 6 εκπρόθεσμες αιτήσεις μετάθεσης λόγω αναδρομικού διορισμού εκπαιδευτικών.
  5. Έγινε δεκτή 1 αίτηση υπεραριθμίας εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε διαπολιτισμικά σχολεία σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 12 του ΠΔ 50/1996 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 παρ. 12 του ΠΔ 100/1997.
  6. Έγινε δεκτή αίτηση διακοπής απόσπασης εκπαιδευτικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.
  7. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην ειδική Αγωγή  για το 2016.Συγκεκριμένα 14 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 11 και απορρίφθηκαν 3. Παράλληλα 8 αιτήσεις με αμφισβητούμε κριτήρια ένταξης στην ΕΑΕ. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 3. Απορρίφθηκαν 7 αιτήσεις που δεν διαθέτουν κριτήρια για μετάθεση στην ΕΑΕ. Τέλος 181  αιτήσεις πληρούν τα κριτήρια μετάθεσης.
  8. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε σε Μουσικά σχολεία το 2016. Πιο αναλυτικά υποβλήθηκαν 443 αιτήσεις. Εξ αυτών 343 αιτήσεις εκπαιδευτικών μαθημάτων Γενικής παιδείας και 100 αιτήσεις εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας. Συνολικά 288 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και 155 δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις κυρίως λόγω ελλείψεως οργανικών κενών, αλλά και λόγω μη συμπλήρωσης πενταετούς διδακτικής εμπειρίας σε σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης. Τα  οργανικά κενά για τις μεταθέσεις των Μουσικών Σχολείων είναι 88 για τις γενικές ειδικότητες και 816 για τους ΠΕ16/ΤΕ16. Για ορισμένα από τα κενά αυτά δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις μετάθεσης.
  9. Σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε σε Μουσικά σχολεία εξετάστηκαν 5 ανακλήσεις αιτήσεων μετάθεσης οι οποίες και έγιναν αποδεκτές. Παράλληλα εξετάστηκαν 4 ενστάσεις αναφορικά με τη διδακτική εμπειρία στη Δευτεροβάθμια οι οποίες και απορρίφθηκαν. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν και 3 αιτήσεις με εκπρόθεσμη κατάθεση δικαιολογητικών        ( πέραν της 31/12/2015).
  10. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε σε Καλλιτεχνικά σχολεία το 2016. Πιο αναλυτικά υποβλήθηκαν 78 αιτήσεις. Εξ αυτών 56 αιτήσεις εκπαιδευτικών μαθημάτων Γενικής παιδείας και 22 αιτήσεις εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Συνολικά 40 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και 38 δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις κυρίως λόγω ελλείψεως οργανικών κενών, αλλά και λόγω μη συμπλήρωσης πενταετούς διδακτικής εμπειρίας σε σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης. Τα οργανικά κενά των καλλιτεχνικών σχολείων είναι 21. Για ορισμένα από τα κενά αυτά δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις μετάθεσης.
  11. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Δ.Ε σε Διαπολιτισμικά σχολεία το 2016. Πιο αναλυτικά υποβλήθηκαν 39 αιτήσεις. Συνολικά 7 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις, 19 απορρίπτονται λόγω μη προκήρυξης κενών θέσεων, 13 λόγω ανακληθείσας κενής θέσης σε διαπολιτισμικό σχολείο. Τα οργανικά κενά των διαπολισμικών σχολείων είναι 9. Για ορισμένα από τα κενά αυτά δεν έχουν υποβληθεί αιτήσεις μετάθεσης.
  12. Στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας θα συζητηθούν όλες οι αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν αποδέσμευση για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις.
  13. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μεταθέσεων υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 3/6/2016  δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια θα εκδοθεί η εγκύκλιος για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Μετά τη συγκέντρωση, την αποστολή και τον έλεγχο των οργανικών κενών, θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις με την εξής σειρά: Ειδική Αγωγή, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά και Γενική εκπαίδευση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί στο διάστημα 15-17 Ιουνίου.
  14. Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων.
  15. Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο αλλά και από την Β/θμια στην Α/θμια και το αντίστροφο, εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ μετά τις μεταθέσεις και εφόσον υπάρχει οργανικό κενό στην αιτούμενη περιοχή μετάταξης.
  16. Με τα δεδομένα αυτά οι αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ προσδιορίζονται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίουκαι αφού ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς, σε Διευθύνσεις και την Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας.
  17. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι στο ν. 4389/2016 και στο άρθρο 239 αναφέρεται η ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών: Στο άρθρο 6 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) προστίθεται παράγραφος 5, ως ακολούθως: «5. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του ν.4386/2016 (Α΄ 83) και η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016, δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος. Καταληκτική ημερομηνία του δικαιώματος ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 3η.6.2016».
  18. Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε να ικανοποιηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός των αιτήσεων των εκπαιδευτικών με βάση τα οργανικά κενά, τα μόρια μετάθεσης  και τις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών.

Σας ευχόμαστε Καλό και δημιουργικό Μήνα!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 1/6/2016

 

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534,6931211545

ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr

https://nekordis64.blogspot.gr )

Άκης Λουκάς   

  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

( τηλ.:6974320189,

ηλ.δ/νση: loukasevangelos@gmail.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...