Home / HEADER-NEWS / Ο καθορισμός κενών και πλεονασμάτων δεν αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες

Ο καθορισμός κενών και πλεονασμάτων δεν αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε: 9:26 πμ Ιούνιος 28th, 2016  


sxoleio

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση για τον καθορισμό των κενών και των πλεονασμάτων από τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ

Με αντικείμενο τον καθορισμό κενών και πλεονασμάτων κάθε περιοχής συνεδριάζουν αυτές τις μέρες τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ (Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Πρόκειται για τη διαδικασία από την οποία προκύπτουν τα οργανικά κενά, με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και συνολικότερα αποτυπώνουν σε γενικές γραμμές τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατά περιφέρεια και καθορίζουν το εργασιακό μέλλον μονίμων και αναπληρωτών.

Με αφορμή αυτή τη διαδικασία, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρει πως τα συμβούλια «επί της ουσίας καλούνται να επικυρώσουν τη συνολική αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική και της παρούσας κυβέρνησης, που οδηγεί:

    Στη διαμόρφωση πλασματικών (σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες) πλεονασμάτων
Στην αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που θα μετακινούνται σε περισσότερα σχολεία
Στην απόλυση αναπληρωτών και τη διαρκή ομηρεία τους
Στην πλασματική κάλυψη όλων των κενών, αφού στη διαδικασία υπολογισμού εμπίπτουν συνάδελφοι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης (π.χ. Δ/ντές σχολείων), αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, υπουργεία ή άλλους φορείς. Με αυτό τον τρόπο, φαινομενικά το υπουργείο εμφανίζει συντριπτικά μεγάλο αριθμό κλάδων σχεδόν να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κλάδοι παρουσιάζονται πλεονασματικοί ή με ελάχιστα ελλείμματα, γεγονός που θα οδηγήσει στον περιορισμό των μεταθέσεων και την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Οι αιρετοί που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, αρνήθηκαν να επικυρώσουν τους πίνακες, που δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, αφού οι πίνακες αυτοί δεν συντάχθηκαν με βάση τα κριτήρια που θέτει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα: 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 μαθητές ανά τμήμα προσανατολισμού, 10 μαθητές στα εργαστήρια.

Ολοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν οργανική θέση.

Επαναφορά του παλιού ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...