Home / HEADER-NEWS / Ν. Φίλης: Παρελθόν οι καθυστερήσεις στην αναγνώριση πτυχίων μέχρι το τέλος του έτους

Ν. Φίλης: Παρελθόν οι καθυστερήσεις στην αναγνώριση πτυχίων μέχρι το τέλος του έτους

Δημοσιεύτηκε: 12:47 μμ Ιούνιος 10th, 2016  


filis1--2-thumb-large

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκκαθαριστεί η κατάσταση με την μακροχρόνια καθυστέρηση στην εξέταση κι αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων, σύμφωνα με την δέσμευση του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Β. Κόκκαλη, ο Ν. Φίλης ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας από τους πτυχιούχους και τις οικογένειές τους για μια εκκρεμότητα που όπως σημείωσε «δεν τιμά την Πολιτεία».

Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι η κατάσταση με τις περίπου 4,000 εκκρεμείς αιτήσεις είναι ένα πρόβλημα που «δεν το δημιουργήσαμε, το κληρονομήσαμε» κι οφείλεται σε μια σειρά λανθασμένων κινήσεων μεταξύ 2010-2014 και σε πολλές άστοχες παρεμβάσεις της διοίκησης.

Ο Ν. Φίλης επισήμανε ότι αυτήν την στιγμή το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στις τελικές διαβουλεύσεις για την επικαιροποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος με στόχο την δημιουργία ενός «πιο ευέλικτου σχήματος» που θα δώσει «οριστικό τέλος στην ομηρεία χιλιάδων πτυχιούχων». Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι το νέο όργανο θα εξετάσει όλους τους εκκρεμείς φακέλους σε διάστημα λίγων μηνών.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...