Home / Featured / Μόνο με νομοθετική ρύθμιση θα λυθεί το θέμα των πετσοκομένων μισθών 2.000 αναπληρωτών

Μόνο με νομοθετική ρύθμιση θα λυθεί το θέμα των πετσοκομένων μισθών 2.000 αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:14 πμ Ιούνιος 11th, 2016  


money

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε 2.000-2500 περίπου αναπληρωτές, που όπως έχουμε γράψει αρκετοί εξ αυτών θα δουν τις αποδοχές του Ιουνίου μειωμένες κατά 600-700 ευρώ αν δεν έχουν ήδη γίνει κρατήσεις. Όπως γράψαμε το όλο θέμα έχει να κάνει με τη μισθολογική κατάταξη από 1.1.2016 έως και 30.6.2016. 

ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ 15/5/2016 ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΙΔΕΡΑ

Αναπληρωτής με προϋπηρεσία επτά (7) έτη σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 7 του ν. 4024/2011 θα έπρεπε να καταταγεί στο βαθμό Δ και Μ.Κ. Δ0 (1.381 €). Σύμφωνα όμως με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ίδιου νόμου θα έπρεπενα καταταγεί στο βαθμό Ε και Μ.Κ.1 (1.225€).  Ειδικά στην Α/θμια Εκπαίδευση πιθανόν αναπληρωτές να μην πάρουν μισθό για τον Ιούνιο.

Μετά το δημοσίευμά μας ανακοινώσεις για το όλο θέμα εξέδωσαν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ.

Για να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθούν χιλιάδες αναπληρωτές στο να λάβουν πετσοκομένους μισθούς είναι αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που λογικά θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Μία ακόμα βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια αναπληρωτών;

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο για τους αναπληρωτές που τελειώνουν οι συμβάσεις τους και θα πρέπει να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για τις μετακινήσεις τους και τη μετακόμισή τους.

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει η ΔΟΕ:

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από τεράστια προβλήματα και αποτελεί προπομπό, έπειτα από τις ολέθριες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, εργασιακής ανασφάλειας και αγωνίας για χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της «μη επαναπρόσληψής – απόλυσής τους». Ως χαριστικήβολή έρχεται, τώρα, η απώλεια του τελευταίου μισθού τους, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση ενώ για αρκετούς θα σημαίνει ακόμη και αδυναμία επιστροφής στις οικογένειές τους.

2.000 αναπληρωτές κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τον Ιούνιο


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...