Home / Featured / Μία ακόμα βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια αναπληρωτών;

Μία ακόμα βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια αναπληρωτών;

Δημοσιεύτηκε: 6:10 μμ Ιούνιος 8th, 2016  


sos

Σήμερα το xenesglosses.eu δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τους αναπληρωτές του κλιμακίου Δ0 αναφέροντας ότι: το 10% των αναπληρωτών, 2000 αναπληρωτές που βρίσκονται στο Δ0 κλιμάκιο ενδεχομένως να δουν το μισθό του Ιουνίου μειωμένο εκατοντάδες ευρώ και ίσως ο μισθός τους να είναι μηδενικός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Το άρθρο αποτελούσε συνέχεια μίας ανάρτησης που μας είχε στείλει στις 15/5 ο δάσκαλος Λάμπρος Σιδεράς 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 15/5/2016 ΕΔΩ

Το παρακάτω έγγραφο επιβεβαιώνει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που παρέχει το xenesglosses.eu καθώς αναπληρωτές αναφέρουν:

«Η Δ/νση Δ/θμιας Ροδόπης έκανε κανονικότατα την περικοπή. Μίλησε η υπάλληλος, παρουσία μου, με Δ/νση Φλώρινας, Φωκίδας  και κάνα δυο άλλες και με Δ/νσεις Α/θμιας και όλοι είπαν ότι ισχύει ο νέος νόμος  κανονικά και ότι  όσοι δεν τον εφαρμόσουν τώρα, θα κόψουν αναδρομικά»

«Ήδη μου κράτησαν το ποσό στη μισθοδοσία του περασμένου μήνα και μου έβαλαν σε δύο δόσεις τα αναδρομικά από 1/1/2016, στους δύο επόμενους μισθούς»

«Είχε βγει ανακοίνωση εδώ κ πολύ καιρό από τη ΔΔΕ Κυκλάδων προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων. Ήμουν Δ0 και με τη νέα μισθολογική κατάταξη είμαι κλιμάκιο 4. Ο μισθός του Απριλίου μου έχει υπολογιστεί με το νέο μισθολόγιο και είναι μειωμένος κατά 117 ευρώ καθαρά! Για τους 3 πρώτους μήνες του ’16 θα κοπούν τα αναδρομικά περίπου 360 ευρώ σε 2 δόσεις . Αυτά στη ΔΔΕ Κυκλάδων.»

To xenesglosses.eu παρακολουθεί το θέμα από κοντά και θα ενημερώσει άμεσα.

Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ με έγγραφο της αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες έσκασε μια βόμβα, πάλι στα χέρια των αναπληρωτών.

Σε πολλές ΔΔΕ (δεν έχουμε στοιχεία, αλλά πιστεύουμε ότι ισχύει για τις περισσότερες) οι αρχαιότεροι αναπληρωτές κατατάχθηκαν στο τέλος Δεκέμβρη 2015 ή και το Γενάρη του 2016 στο Δ0 με βάση την παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) και τους δόθηκε και η σχετική αύξηση που προέκυπτε από την αλλαγή κλιμακίου. Σύμφωνα, όμως, με την υπ’ αριθ. 2/2015/ΔΕΠ/5-1-2016 έπρεπε να καταταχθούν στο Ε02 κλιμάκιο και να μην τους δοθεί η σχετική αύξηση.

            Όπως και να έχει το ζήτημα, είτε η ευθύνη βαρύνει το ΥΠΠΕΘ που δεν έστειλε τις απαιτούμενες διευκρινιστικές εγκυκλίους είτε βαρύνει τις ΔΔΕ που δεν ερμήνευσαν ορθά την εγκύκλιο που έστειλε στις 5 Γενάρη το ΥΠΠΕΘ η ουσία για τους αναπληρωτές είναι ίδια. Τους επιβάλλουν να επιστρέψουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!) την προσωπική διαφορά που προκύπτει για την περίοδο 1/1/2016 έως 30/6/2016 από το μισθό του Ιουνίου, τον οποίο στην ουσία και δεν θα πάρουν (η διαφορά είναι περίπου 160 ευρώ μικτά το μήνα!).  Άντε, δηλαδή, να περισσέψουν και κανένα δυο κατοστάρικα για τη βενζίνη.  Και επειδή τα σωματεία και η Ομοσπονδία δεν είναι ούτε λογιστές ούτε χαρτογιακάδες που ερμηνεύουν το γράμμα του νόμου, το αίτημα προς το ΥΠΠΕΘ πρέπει να είναι ένα: ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

            Όποιος κι αν ευθύνεται, ας πάρει την ευθύνη του (αν πρόκειται για ευθύνες των ΔΔΕ, ας ζητήσει και κανένα συγνώμη όποιος υπάλληλος δεν ενημέρωσε καθόλου ή δεν ήταν και πολύ ευγενικός στην ενημέρωση αυτή) αλλά την τελική πολιτική ευθύνη πρέπει να την πάρει το ΥΠΠΕΘ και να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα. Εξάλλου, κατά την ταπεινή μας γνώμη η ως άνω εγκύκλιος είναι σαφής στις διευκρινήσεις επί του άρθου 27: «Διασφάλιση αποδοχών»: «Κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται». Και παρακάτω, μετά την αναφορά παραδείγματος για την ορθή κατάταξη υπαλλήλων ΙΔΟΧ: «Εννοείται ότι σ’ αυτήν την περίπτωση δεν τίθεται θέμα επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθησών αποδοχών, αλλά για την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο και τη σύγκριση των αποδοχών του θα ληφθεί υπόψη η σωστή κατάταξη».

            Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, λοιπόν, απευθύνεται καταρχήν στην ΟΛΜΕ και ζητά να πάρει σήμερα μια απόφαση και να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται, χωρίς να μπει καν στον κόπο της ερμηνείας του λαβυρίνθου των εγκυκλίων ούτε στη λανθασμένη τακτική της αναζήτησης ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι δουλειά των σωματείων. Τα σωματεία πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των θιγόμενων εργαζόμενων και στην παρούσα περίπτωση θιγόμενοι είναι οι αναπληρωτές. Και επειδή πάει πολύ και αυτό στους ίδιους ανθρώπους που συμπλήρωσαν δύο φορές αιτήσεις για διορισμό φέτος, σε ανθρώπους που κάθε χρόνο δεν ξέρουν πού θα βρίσκονται, πότε θα διοριστούν, με τι είδους σύμβαση. Επίσης, δεν μπορούν να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι (οι άνεργοι στην ουσία του κλάδου μας, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είχαν υπό άλλες συνθήκες διοριστεί) όταν με τα χρήματα του Ιουνίου πρέπει να σπρώξουν τον Ιούλιο και όταν το επίδομα ανεργίας δε φτάνει για τίποτα (αν το δικαιούνται κι αυτό ολόκληρο)

            Τέλος, καλούμε όλο τον κλάδο να υπερασπίσει μαχητικά τους συναδέλφους μας που θίγονται, χωρίς να ξεχνάμε ότι χωρίς τη δική τους αποφασιστική συνδρομή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα σχολεία απλά ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ!

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...