Home / HEADER-NEWS / Η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στα δημοτικά στο σύνολο της αποτιμάται θετικά

Η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στα δημοτικά στο σύνολο της αποτιμάται θετικά

Δημοσιεύτηκε: 4:19 μμ Ιούνιος 6th, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Έγγραφο του ΙΕΠ για τις αλλαγές στα δημοτικά σχολεία παραθέτει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή. Σύμφωνα με το  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ),  η νέα μεταρρυθμιστική παρέμβαση δεν καταργεί αλλά αντίθετα καθιερώνει έναν Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου για το σύνολο των 4/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων της χώρας, κάνοντας πράξη τη συνταγματική επιταγή για παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας.

Ο νέος Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου διατηρεί τα θετικά στοιχεία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου με ΕΑΕΠ, παρέχοντας στο σύνολο σχεδόν του μαθητικού πληθυσμού της χώρας την κοινωνική προστασία  με την «ολοήμερη» λειτουργία του σχολείου, καθώς και την παιδαγωγική προστασία και καλλιέργεια με τη διευρυμένη προσφορά γνωστικών αντικειμένων.

Οι περιορισμένες μεταβολές όσον αφορά στις ώρες διδασκαλίας σε ορισμένα γνωστικά αντικείμενα στο νέο Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο σε σχέση με τις αντίστοιχες διδακτικές ώρες στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με ΕΑΕΠ (π.χ. μείωση των ωρών διδασκαλίας κατά μία (1) ώρα της 1ης ξένης γλώσσας σε όλες τις τάξεις) αντισταθμίζονται από την εισαγωγή της διδασκαλίας των νέων γνωστικών αντικειμένων (π.χ. εισαγωγή της διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας από την Α΄ και Β΄ τάξη, της Θεατρικής Αγωγής στις Α΄- Δ΄ τάξεις, των ΤΠΕ σε όλες τις τάξεις) ή την αύξηση των ωρών διδασκαλίας σε άλλα γνωστικά αντικείμενα (π.χ. αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά μία (1) ώρα των μαθηματικών στις τάξεις Α-Β΄, της Φυσικής Αγωγής στις τάξεις Α΄- Δ΄ κ.λπ.) για όλα τα σχολεία της χώρας (από 4/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία)–εκπαιδευτικά αγαθά  που έως σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνον στο 1/3 των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό, η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο σύνολό της αποτιμάται θετικά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...