Home / Featured / Μεταπτυχιακό στη «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης» χωρίς εξετάσεις εισαγωγής

Μεταπτυχιακό στη «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης» χωρίς εξετάσεις εισαγωγής

Δημοσιεύτηκε: 1:11 μμ Ιούνιος 2nd, 2016  


ptyxio

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την έναρξη λειτουργίας του 2ου ακαδημαϊκού κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης (M.Sc. in Neuroscience and Education), το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) επιπέδου «Μάστερ».

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ

Η συνολική διάρκεια των σπουδών του προγράμματος είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπονται δίδακτρα, ύψους 5.400 ευρώ για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος, τα οποία καταβάλλονται σε δόσεις.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών τμημάτων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σε συναφή γνωστικά αντικείμενα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής είναι η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Γ2/C2 κατά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ).

Σύμφωνα με τον κανονισμό στο Π.Μ.Σ. «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής γίνονται δεκτοί Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. με πτυχία Τμημάτων Ψυχολογίας, Βιολογίας, Φιλοσοφίας,Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Κοινωνικών, Θετικών,Βιοϊατρικών και συναφών Επιστημών, πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και συναφών Τμημάτων Τ.Ε.Ι. αντιστοίχων ειδικοτήτων, με βάση το άρθρο 4 της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 753/19.5.2004) και σύμφωνα με την παράγρ.12γ του άρθρου 5 του Ν. 2916/2001.

Στον 2ο κύκλο του προγράμματος που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2016, θα εισαχθούν μέχρι είκοσι (20) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης», από 01/09/2016 έως 16/09/2016, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Συμπληρωμένη αίτηση (το εν λόγω έντυπο μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ή στη Γραμματεία του ΠΜΣ).
  • Αντίγραφο πτυχίου/ων (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ημεδαπής) ή επικυρωμένο & μεταφρασμένο αντίγραφο πτυχίου και αντίγραφο πιστοποιητικού αναγνώρισης πανεπιστημιακών τίτλων αλλοδαπής από ΔΟΑΤΑΠ (Πανεπιστήμια αλλοδαπής).
  • Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία και βαθμό πτυχίου (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ημεδαπής) ή επικυρωμένο & μεταφρασμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας και βαθμού πτυχίου (Πανεπιστήμια αλλοδαπής).
  • Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας (άριστη γνώση, επίπεδο Γ2/C2) ή πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης ελληνικής γλώσσας (υποψηφιότητες με πτυχίο ΑΕΙ εξωτερικού, ισότιμου ή αντιστοίχου με πτυχίο ελληνικών ΑΕΙ), το οποίο απονέμεται από εξουσιοδοτημένους δημοσίους φορείς.
  • Δύο (2) συστατικές επιστολές (σύμφωνα με την προτεινόμενη ή με άλλη φόρμα).
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες με αναγραμμένο το ονοματεπώνυμο.

Επιλογή χωρίς εξετάσεις

Ως κριτήρια επιλογής ορίζονται: α) ο γενικός βαθμός του βασικού πτυχίου (μέγιστο 10 μόρια),
β) η συνάφεια των προπτυχιακών σπουδών (μέγιστο 5 μόρια), γ) η αξιολόγηση δύο (2) συστατικών επιστολών (μέγιστο 5 μόρια έκαστη, δηλαδή συνολικό μέγιστο 10 μόρια), δ) η αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας (μέγιστο 15 μόρια) και ε) η προφορική συνέντευξη (μέγιστο 10 μόρια). H συνάφεια πτυχιακής εργασίας, η προγενέστερη ερευνητική εμπειρία, τυχόν υπάρχουσεςεπιστημονικές δημοσιεύσεις και άλλα σχετικά βιογραφικά στοιχεία μπορούν να συνυπολογιστούν στην αξιολόγηση
(δ) του φακέλου υποψηφιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΠΜΣ «Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, γρ. 312 ΚΖ’ κτιρίου, τηλ.: 2310-891357 και e-mail: neusecr@uom.edu.gr ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΠΜΣ στη διεύθυνση https://neuro.uom.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ – ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...