Home / HEADER-NEWS / Κουπόνια εκπαίδευσης σε γονείς κατα περίπτωση μέχρι 5.000 ευρώ!

Κουπόνια εκπαίδευσης σε γονείς κατα περίπτωση μέχρι 5.000 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε: 9:17 πμ Ιούνιος 29th, 2016  


coupon-1018711_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Την τακτική των voucher, δηλαδή των κουπονιών εκπαίδευσης, υιοθετούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας όσον αφορά την επιδότηση γονέων προκειμένου να επιλέξουν φορείς που θα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας  των παιδιών τους και πιο αναλυτικά:

  • βρεφών από 2 μηνών  έως 2,5 ετών και νηπίων και παιδιών από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς αντίστοιχα,
  • φροντίδας παιδιών βρεφικής και  προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,
  • παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από 5 έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής
    Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα
  • η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία,εφήβων και ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση οι ωφελούμενοι γονείς αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), θα απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους.  Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:
– Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών
– Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών
– Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων.
– Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως (i) για μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης», συμφώνως προς τα άρθρα 3 και  6 της παρούσας και την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., και (ii) για την μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια
λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και  ημερησίως, τυχόν μετακίνηση).
γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.

Ποσά

Τα ανώτατα όρια των κουπονιών φθάνουν τις 5.000 ευρώ και αφορούν τις περιπτώσεις των προνηπίων με  με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετώ και των παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.) ή και εφήβων ή και ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.

Στην απόφαση παρουσιάζεται αναλυτικά το ανώτατο ύψος του voucher το οποίο ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση:

Α. Βρεφικοί-Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί:
Α.1.1. Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375€ χωρίς  σίτιση και 2.945€ με σίτιση
Α.1.2. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375€ χωρίς  σίτιση και 2.945€ με σίτιση
Α.1.3. Βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375€ χωρίς  σίτιση και 2.945€ με σίτιση
Α2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής  τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1805€ χωρίς σίτιση  και 2.375€ με σίτιση.
Τα ανωτέρω ποσά αφορούν σε δομές που, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησής τους, το ωράριο λειτουργίας τους είναι οκτώ (8) ώρες ημερησίως.
Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:
Β1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375€ χωρίς σίτιση και 2.945€ με σίτιση
Β2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.805€ χωρίς σίτιση και 2.375€ με σίτιση
Β3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών:
5.000€
Τα ανωτέρω ποσά αφορούν σε δομές που, σύμφωνα  με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησής τους, το ωράριο λειτουργίας τους είναι οκτώ (8) ώρες ημερησίως. Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

Γ.1. Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρε ωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς  μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 1.330€ για την κάθε βάρδια τεσσάρων (4) ωρών κατ’ ελάχιστον.

Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με  Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.)
Δ.1. Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία: 5.000€.

Η επιλογή των γονέων ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες. Αν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση και η επιλογή θα γίνει με μοριοδοτούμενα κριτήρια.

1. Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:
– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και – Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με
Αναπηρία.
– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.
2. Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
3. Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Περισσότερα στην απόφαση:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...