Home / HEADER-NEWS / Κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών η τροπολογία για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών η τροπολογία για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 7:00 πμ Ιούνιος 1st, 2016  


asep

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών « Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης » επέλεξε το υπουργείο Παιδείας για να περάσει νέα ρύθμιση που προβλέπει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 οι προσλήψεις θα υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ

Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία «Φίλη» οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2016-2017, θα υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Επιπλέον, για το σχολικό έτος 2016-2017 ο έλεγχος των ενστάσεων επί των ανωτέρω πινάκων υπόκειται στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Επίσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες αναπληρωτών.

Σύμφωνα με την τροπολογία με την νέα ρύθμιση για τους αναπληρωτές και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θεσπίζεται μία προσωρινή διάταξη για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία στηρίζεται στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας καθώς και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Διοίκηση, στην ανάγκη για ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής,  στην υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις ΚΑΙ την σχετική νομολογία του Σ.τ.Ε. η οποία μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π..

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η εξυπηρέτηση όμως του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τον υπουργό, που συνίσταται στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια υλοποίησης ενός πλήρους συστήματος επιλογής και διορισμών/προσλήψεως εκπαιδευτικών υπαγόμενου εξ’ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, επιτάσσουν την προσωρινή θέσπιση διάταξης που για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων το έτος 2016-2017 να υπαγάγει στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ τον έλεγχο νομιμότητας των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και τον έλεγχο των σχετικών ενστάσεων.

Με άλλη διάταξη θα επιτρέπεται, η καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και των αποφοίτων που προέρχονται από Λύκεια συγκεκριμένων περιοχών (Αιτωλοακαρνανία). Η ρύθμιση αυτή ισχύει αναδρομικά από 11/5/2016.

www.dikaiologitika.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η παρελκυστκή επιλογή κουκουλώματος της αντισυνταγματικότητας για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων ορισμένων. Θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και σύντομα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...