Home / HEADER-NEWS / Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών θα τροφοδοτήσουν τις αλλαγές σε προγράμματα σπουδών κ.α.

Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών θα τροφοδοτήσουν τις αλλαγές σε προγράμματα σπουδών κ.α.

Δημοσιεύτηκε: 1:56 μμ Ιούνιος 25th, 2016  


pin-board-978197_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Νέες αλλαγές στην εκπαίδευσης θα έχουμε σύντομα μετά την κατάθεση των παρατηρήσεων προτάσεων των εκπαιδευτικών για τα Προγράμματα Σπουδών, τα Σχολικά Εγχειρίδια και το Εκπαιδευτικό Υλικό γενικότερα, όπως προκύπτει και από γραπτή απάντηση του Υπουργού Παιδείας.

Ήδη το ΙΕΠ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της συλλογής των προτάσεων των εκπαιδευτικών με ηλεκτρονικό τρόπο στην πρόσκληση αναφέρονταν ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να αποστείλουν, εάν έχουν, παρατηρήσεις για τα Προγράμματα Σπουδών, τα Σχολικά Εγχειρίδια και γενικότερα το Εκπαιδευτικό Υλικό, καθώς και τις προτάσεις τους για τα αντίστοιχα θέματα. Η προσέγγιση των εκπαιδευτικών που επιτελούν το έργο τους και διατηρούν μία ενεργή σχέση με την εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την αποτίμηση των σχετικών ζητημάτων. Τα κείμενα των εκπαιδευτικών θα μελετηθούν από ομάδα εργασίας του Ινστιτούτου και θα τροφοδοτήσουν τις όποιες αλλαγές-παρεμβάσεις στους αντίστοιχους τομείς.

Ο Υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή και σχετικά με τις παρατηρήσεις  της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας σχετικά με την υλοποίηση ενός πιο εποικοδομητικού διαλόγου πάνω στα θέματα του τομέα τους, κάνει γνωστό ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), που αποτελεί τον επιτελικό επιστημονικό φορέα υποστήριξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στα θέματα που αφορούν στην Π/θμια & Δ/θμια Εκπαίδευση, αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του ΙΕΠ.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...