Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 24/10/2019, 02:10


Home / HEADER-NEWS / Η Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. για τις συναντήσεις στο υπουργείο και για τις ξένες γλώσσες

Η Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. για τις συναντήσεις στο υπουργείο και για τις ξένες γλώσσες

Δημοσιεύτηκε: 2:41 πμ Ιούνιος 23rd, 2016  


english-flag

Συνάντηση της ΠΕΚΑΔΕ με τους Διευθυντές Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Η ΠΕΚΑΔΕ στη συζήτηση για τις Ξένες Γλώσσες στην εκπομπή OΝ ΕΡΤ τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. με τους Διευθυντές Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ κ. Κουφόπουλο και κ. Μποφυλάτο αντίστοιχα, στο πλαίσιο ενημέρωσης αναφορικά με το με αρ. πρωτ. 1/ 26-2-2016 υπόμνημά μας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία προγραμματίστηκε μετά την επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΕΚΑΔΕ για τον ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου, η ΠΕΚΑΔΕ πρότεινε:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εκδήλωση της Ιταλικής Πρεσβείας με θέμα την εξαφάνιση παιδιών και της ασφάλειας τους στο διαδίκτυο

 

Περαιτέρω, η ΠΕΚΑΔΕ διεκδίκησε τη δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου των συναδέλφων στο σχολείο τους ή σε γειτονικά σχολεία, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο γυμνάσιο και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στο λύκειο, ούτως ώστε οι ήδη διδάσκοντες συνάδελφοι να υλοποιούν τα ως άνω προγράμματα και να καλύπτουν τα κενά τα οποία προκύπτουν από την αρχή μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, κατόπιν πρόσκλησης, η ΠΕΚΑΔΕ συμμετείχε σε συζήτηση που αφορούσε στις ξένες γλώσσες στην εκπομπή ON ERT. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ΠΕΚΑΔΕ παρουσίασε την πρότασή της για την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ενιαίου, συνεχούς και συνεκτικού προγράμματος υποχρεωτικής 12ετούς διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, ως Α΄ Ξένης Γλώσσας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Α΄ Δημοτικού – Γ΄ Λυκείου).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Θέσεις εργασίας για αποφοίτους Ιστ. Αρχαιολογικού στη σχολή ξεναγών Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Η ΠΕΚΑΔΕ εξήγησε τη σημασία της αύξησης των ωρών διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο πλαίσιο του κανονικού ωρολογίου προγράμματος ή εναλλακτικά στο πλαίσιο της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το γυμνάσιο και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το λύκειο, προκειμένου να παρέχεται πλήρες και επαρκές πρόγραμμα σπουδών με στόχο την πιστοποίηση γλωσσομάθειας μέσα στο δημόσιο σχολείο.

Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ιστότοπο της ΠΕΚΑΔΕ (https://www.pekade.gr/gr/).

To Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη Οργανικών Κενών Σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ΠΕ Δυτ. Θεσ/κης

Προκηρύσσουμε τις παρακάτω κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70, ΠΕ70 ΕΑΕ (Τ.Ε.), ...