Home / Featured / Η μείωση των ωρών διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια θα φέρει πολλές απολύσεις εκπαιδευτικών και στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η μείωση των ωρών διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια θα φέρει πολλές απολύσεις εκπαιδευτικών και στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Ιούνιος 26th, 2016  


fired

Ακολουθεί δημόσια επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον Διευθυντή Σπουδών Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ και προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη με αντικείμενο την αναγκαιότητα άμεσης  ρύθμισης του ζητήματος της κάλυψης των ωρών που χάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λόγω των αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποφευχθεί τσουνάμι απολύσεων και δραστικών περικοπών μισθών από τις οποίες οι μόνοι που ευεργετούνται είναι (για μια ακόμη φορά) οι σχολάρχες.

Αθήνα, 24/6/2016

ΠΡΟΣ: Τον Δντη Σπουδών Δευτεροβάθμιας του ΥΠΠΕΘ κ. Στ. Μποφυλάτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν.Φίλη

Κύριε Διευθυντή,

Στη χθεσινή μας συνάντηση εκθέσαμε εν συντομία τη δραματική κατάσταση στην οποία τελούν τα ιδιωτικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της μη ρύθμισης του ζητήματος για την κάλυψη των ωρών των συναδέλφων μας εξαιτίας των αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Όπως γνωρίζετε, οι πρόσφατες αλλαγές προκαλούν ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα σε εκπαιδευτικούς πολλών ειδικοτήτων (πληροφορικής, φυσικούς, χημικούς, φιλολόγους κ.α.). Ως εκ τούτου, ιδιαίτερα για την ιδιωτική εκπαίδευση προκύπτουν τα ακόλουθα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα:

  • Τα ιδιωτικά σχολεία αδυνατούν να προγραμματίσουν τις δράσεις τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια αναστάτωση στη λειτουργία τους.
  • Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με δραστική περικοπή των ωρών τους (επομένως και των αποδοχών τους) ή ακόμη χειρότερα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Καιάδα της απόλυσης.
  • Το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη μείωση των εισφορών των εκπαιδευτικών.
  • Όχι μόνο δεν καταπολεμάται, αλλά ενισχύεται η μαύρη εργασία
  • Οι μόνοι που για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια κερδίζουν από τη μη ρύθμιση του ζητήματος, είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων . Δεν είναι αρκετά, άραγε, τα περίπου 50.000.000€ ετησίως που αποκόμισαν από τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις της περιόδου 2010-14;

Κύριε Διευθυντή,

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος με μια σκανδαλώδη απόφαση που άλλαξε μέσα στο Εθνικό Τυπογραφείο έκανε ένα γενναίο «δώρο» στους σχολάρχες με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Όμως ακόμη και τότε υπήρξε στοιχειώδης πρόνοια, για να αποφευχθεί  τσουνάμι απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η πρόσφατη Υ.Α. που εξεδόθη με την ευθύνη της Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. του ΥΠΠΕΘ όχι μόνο θεράπευσε το πρόβλημα αλλά έθεσε τις βάσεις για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας . Θεωρώ  ότι στις προθέσεις της Διεύθυνσή σας, όπως και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος , η τήρηση της νομιμότητας και η διατήρηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι η τροποποίηση της ήδη ισχύουσας Υ.Α 688/2015 Κουράκη μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας ρύθμισης που θα επιλύει το ζήτημα και θα βάζει σε μεγάλο βαθμό τάξη στα κακώς κείμενα της ιδιωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Γι’ αυτό το λόγο ζητώ άμεσα τη ρύθμιση του ζητήματος για να αποφευχθεί κύμα απολύσεων , ή δραματικών μειώσεων μισθών ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η ευθύνη πλέον περνάει στα χέρια σας.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

 ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...