Home / HEADER-NEWS / Η γλώσσα που δε μιλάει στην καθημερινότητά του ο πολίτης δε μπορεί να είναι η γλώσσα που καθορίζει τη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών

Η γλώσσα που δε μιλάει στην καθημερινότητά του ο πολίτης δε μπορεί να είναι η γλώσσα που καθορίζει τη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών

Δημοσιεύτηκε: 5:49 μμ Ιούνιος 4th, 2016  


nikos-filis-photo

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η γλώσσα που δε μιλάει στην καθημερινότητά του ο πολίτης δε μπορεί  να είναι η γλώσσα που καθορίζει τη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών. Δε μπορεί στην Α Γυμνασίου να έχουμε 3 ώρες διδασκαλίας Αρχαίων και μόνο 2 Νέων. Δε μπορείς να έχεις στην Α Γυμνασίου από το πρωτότυπο 3 ώρες και μόνο 2 ώρες Νέα Ελληνικά.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου αν θέλει να καταργήσει τα Αρχαία ή να τα μειώσει ο Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι δε μπορεί να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις. «Πρέπει να προκαλέσουμε – διοργανώσουμε έναν δημόσιο διάλογο με θέμα γιατί τα παιδιά σήμερα δε μιλάνε τη γλώσσα, την ελληνική» τόνισε ο κ. Φίλης επαναλαμβάνοντας ότι το μεγάλο θέμα είναι να απαντήσουμε γιατί τα παιδιά δε μιλάνε σήμερα καλά τα ελληνικά».

Φίλης: Όσα λένε ότι θα υπάρξει σφαγή αναπληρωτών είναι εκτός πραγματικότητας

 

Σημειώνουμε ότι το θέμα των Αρχαίων τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση με την ΟΛΜΕ, όπου φωτογραφήθηκε η κατάργηση μιας ώρας των Αρχαίων. Όπως έχουμε γράψει είναι πιθανόν η ώρα των Αρχαίων να μεταφερθεί στα Νέα.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο Γυμνάσιο ο υπουργός δήλωσε ότι κάνουμε σημειακές αλλαγές λέγοντας:

Σας ανέφερα μια δε μπορούμε  να διδάσκουμε στην Α γυμνασίου περισσότερα Αρχαία από Νέα Ελληνικά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...