Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 11:20


Home / HEADER-NEWS / Η Δνση Αν Αττικής προτρέχει στην πιστή τήρηση της εγκυκλίου και των περικοπών με υποδείξεις στα νηπιαγωγεια

Η Δνση Αν Αττικής προτρέχει στην πιστή τήρηση της εγκυκλίου και των περικοπών με υποδείξεις στα νηπιαγωγεια

Δημοσιεύτηκε: 12:18 πμ Ιούνιος 3rd, 2016  


letter

ΑΠ 53/2-6-2016                         

Προς : Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, Ενώσεις και συλλόγουςΓονέων Νηπιαγωγεία, ΔΟΕ, μέλη

Η Δνση Αν Αττικής προτρέχει στην πιστή τήρηση της εγκυκλίου και των περικοπών με υποδείξεις στα νηπιαγωγεια

Ύστερα από καταγγελίες συναδελφων/ισων νηπιαγωγών διαπιστώσαμε ότι η Δ/νση Αν Αττικής έστειλε υποδείξεις στα Νηπιαγωγεία της Αν Αττικής σχετικά με τις εγγραφές και την τήρηση της εγκυκλίου για τα ολοήμερα όπου προετοιμάζει το έδαφος για τις περικοπές που θέλει το Υπ Παιδείας για τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα στις υποδείξεις αναφέρει: 

«Κρατάτε τις αιτήσεις των προνηπίων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με τη διαφορά ότι στις περιπτώσεις που ζητούν ολοήμερο τμήμα, διαπιστώνετε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παραπάνω εγκυκλίου, όταν προσέρχονται για εγγραφή, ζητώντας τα δικαιολογητικά που προβλέπονται (δηλ. αυτά που αναφέρονται στην παραπάνω σχετική εγκύκλιο, παρ. ΙΙΙ περιπ. 2α και 2β).»

«ενημερώνετε τους γονείς ότι υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης των παιδιών τους σε όμορη σχολική μονάδα, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί η λειτουργία κλασσικών ή ολοήμερων τμημάτων πριν τη συγκέντρωση των αιτήσεων εγγραφής.»

Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι θα πάρουμε όλα τα παιδιά   στο ολοήμερο  καθώς και όλα τα προνήπια η  εγκύκλιος για τα ολοήμερα προετοιμάζει το κόψιμο παιδιών και εκπαιδευτικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Όμως είναι εντυπωσιακό το ότι η Δνση Αν. Αττικής προτρέχει στην πιστή εφαρμογή των περικοπών καλούντας τις συναδέλφους νηπιαγωγούς

  • να «διαπιστώνουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παραπάνω εγκυκλίου» και να  «ζητούν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται»!!!
  • να «ενημερώνουν τους γονείς ότι υπάρχει πιθανότητα μετακίνησης των παιδιών τους»!!!

Για αλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τις περικοπές και έχουν τεράστια ευθύνη όσοι τις εφαρμόσουν και μάλιστα με το παραπάνω! Είναι πρόκληση την ώρα που το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει τη μάχη να γραφτούν όλα τα παιδιά στο ολοήμερο, η Δνση να εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Καλούμε για άλλη μια φορά τις/τους συναδέλφους νηπιαγωγούς να παραλαμβάνουν όπως έχουν υποχρέωση – από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικά- και όπως τους καλεί τόσο ο σύλλογος όσο και η ΔΟΕ, όλες τις δηλώσεις των παιδιών τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο ολοήμερο και να δίνουν στους γονείς το ενημερωτικό υλικό του συλλόγου και της ΔΟΕ και να καλούν τους γονείς να συνταχθούν με τον αγώνα για την υπεράσπσιη των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών τους.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος                                                        ο γραμματέας

Κώστας Τουλγαρίδης                                      Γιάννης Ρούπας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...