Home / HEADER-NEWS / Για άλλη μια φορά τα παιδιά θα φοιτήσουν σε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς

Για άλλη μια φορά τα παιδιά θα φοιτήσουν σε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Ιούνιος 25th, 2016  


kathigitis

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις απολύσεις των αναπληρωτών

Στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλαδή του «κόφτη», χιλιάδες αναπληρωτές – περισσότεροι από 6.000 – που εργάστηκαν πέρσι, θα μείνουν άνεργοι κατά τη φετινή σχολική χρονιά! Αυτήν την αρνητική εξέλιξη προδιέγραψε χτες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

Μάλιστα, ο υπουργός, για να καλύψει τις χιλιάδες απολύσεις, αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος για τη γενίκευση της κινητικότητας, δε δίστασε να προσφύγει για αντιπερισπασμό στη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού», εξαπολύοντας από πάνω και άθλια επίθεση στους εκπαιδευτικούς: «Εχουμε παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς – είπε επί λέξει – σε μια περιοχή και στη διπλανή υπάρχουν σχολεία που δεν μπορούν να λειτουργήσουν από ελλείψεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πλεόνασμα σε ειδικότητες στα σχολεία και να προσλαμβάνουμε αναπληρωτές. Υπάρχει πλεόνασμα σε ορισμένες ειδικότητες, οι οποίες κρύβονται στο μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων, και προσλαμβάνουμε αναπληρωτές να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι μόνιμοι»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει ούτε φέτος σε διορισμούς, παρά τις νέες συνταξιοδοτήσεις, και απαίτησε από τον υπουργό να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τα κενά. «Θέλουμε να δεσμευτείτε – πρόσθεσε – εάν θα επαναπροσληφθούν από την 1η του Σεπτέμβρη και σε μία φάση» όχι σταδιακά ως συνήθως «όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ή συμβασιούχοι που εργάστηκαν φέτος. Θα εξασφαλίσετε για όλους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας;» και άλλα.

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι θα πάρει φέτος 20.000 αναπληρωτές και ότι τόσα είναι τα κενά που έχει υπολογίσει. Αυτό όταν τα βεβαιωμένα κενά ήταν 27.000 για τη χρονιά που πέρασε και είχαν προσληφθεί περίπου 23.000 αναπληρωτές. «Μιλάμε, δηλαδή, για έναν αριθμό της τάξης των πέντε, έξι, επτά χιλιάδων εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν θα εργαστούν την επόμενη χρονιά, ακόμα και ως συμβασιούχοι, ακόμα και ως αναπληρωτές. Αυτό ονομάζεται μόνο με μία λέξη. Είναι απόλυση» επισήμανε ο Γιάννης Δελής. Ο υπουργός, συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό μοτίβο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αποφάνθηκε: «Είναι προφανές ότι δεν απολύουμε κανέναν εκπαιδευτικό, διότι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, οι αναπληρωτές, δεν είναι μόνιμοι»!

Η απάντηση του Γ. Δελή ήταν ότι για άλλη μια φορά «θα φοιτήσουν παιδιά στα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οικοδομεί πάνω σε ό,τι άφησαν οι προηγούμενες, ενώ κριτήριό της για τις ρυθμίσεις σε βάρος των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους είναι η «συμμόρφωση στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες» που θέτει η ανάγκη για κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...