Home / Featured / Φίλης: Δεν μπορούμε να αποκοπτούμε από τη δυνατότητα διορισμών τις νεότερες ηλικίες

Φίλης: Δεν μπορούμε να αποκοπτούμε από τη δυνατότητα διορισμών τις νεότερες ηλικίες

Δημοσιεύτηκε: 9:21 πμ Ιούνιος 9th, 2016  


filis

Ρεπορτάζ / Απομαγνητοφώνηση / Κείμενο: xenesglosses.eu

Περίπου 20.000 αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Thepressproject ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχουν μειωθεί αρκετά οι συνταξιοδοτήσεις καθώς δεν θα ξεπεράσουν τις 1.500.

Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι ξεκίνησε από νωρίς ο προγραμματισμός ώστε τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς προβλήματα στις 12 Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι οικονομικοί πόροι πρέπει να ληφθούν υπόψη αλλά τόνισε ότι είναι όπως και πέρσι.

Ο υπουργός έκανε λόγο για εκπαιδευτική ισότητα μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου σχολείου για όλη την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι 6 ώρες είναι μια παιδαγωγική επιλογή.

Για ακόμη μια φορά ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα υπάρξει διαδικασία για να γίνουν το Σεπτέμβριο του 2017 οι πρώτοι διορισμοί. Η διαγωνιστική διαδικασία για τους διορισμούς θα τελειώσει την άνοιξη του 2017.Στο ερώτημα αν θα υπάρξει διαδικασία με μοριοδότηση ο υπουργός σημείωσε ότι προφανώς υπάρχει και θέμα μοριοδότησης για τους αναπληρωτές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί και με τις Ομοσπονδίες.

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μια διαδικασία που θα επιλέξουμε να διοριστούν ως μόνιμοι. Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς πρέπει να δίνει τη δυνατότητα και σε νεότερα παιδιά να δοκιμαστούν και να δοκιμάσουν για να διδάξουν στα σχολεία. «Δεν μπορούμε να αποκοπτούμε από τη δυνατότητα διορισμών τις νεότερες ηλικίες» τόνισε ο Νίκος Φίλης ενώ σημείωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί όσες πιστώσεις χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία, περίπου όπως πέρσι.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...