Home / Featured / Φίλης: Από το Σεπτέμβριο του 2017 οι μόνιμες προσλήψεις – Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές

Φίλης: Από το Σεπτέμβριο του 2017 οι μόνιμες προσλήψεις – Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 11:04 μμ Ιούνιος 24th, 2016  


filis1--2-thumb-large

Για την ανάγκη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε ο υπουργός Νίκος Φίλης, στα πλαίσια της απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στην εκπαίδευση.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου παιδείας θα προχωρήσει στο πρόγραμμα πρόσληψης 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017 καθώς η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δεν έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από φέτος.

Ως απότοκο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για τη φετινή χρονιά ο κ. Φίλης παραδέχτηκε ότι το μόνο που μπόρεσε να γίνει σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό  είναι να λυθεί το θέμα των εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008, με την πρόσληψη 456 θέσεων εργασίας στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κυρίως σε σχολεία της περιφέρειας.

Για τους αναπληρωτές

Σε σχέση με το ζήτημα των αναπληρωτών ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι χωρίς την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο, τόνισε όμως ότι όσοι αναπληρωτές και να προσληφθούν, αν δε γίνουν σοβαρές αναδιατάξεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό θα μοιάζει η εκπαίδευση σαν «ένα πιθάρι χωρίς πάτο». Μίλησε ακόμη για την ανορθολογική κατανομή του προσωπικού οι οποίες «υπακούουν» στην ύπαρξη πελατειακών σχέσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και τόνισε ότι δεν πρόκειται η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Παιδεία να συμπράξει «στο να συνεχιστεί  η ιστορία της βιομηχανίας των αποσπάσεων και μάλιστα εκτός αιθούσης».

Σε σχέση με το σύστημα μόνιμων διορισμών ξεκαθάρισε ότι για όσους από τους αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και μάλιστα επι πολλά χρόνια, χρειάζεται μια ιδιαίτερη πρόβλεψη όταν έρθει η ώρα των μόνιμων διορισμών, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν θα ισχύσει για όλους.

Για φέτος, ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα προσληφθεί αριθμός αναπληρωτών που είναι αναγκαίος για να λειτουργήσει το σχολείο, «της τάξης των 20.000» και τόνισε ότι όλοι τους θα είναι από την πρώτη μέρα τον Σεπτέμβριο στα σχολεία, ενώ προανήγγειλε ότι θα γίνουν για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια θα ιδρυθούν εκατοντάδες νέα τμήματα για τη ειδική αγωγή.

Για τα ολοήμερα

«Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει φέτος σε όλη την Ελλάδα αναβαθμισμένο για όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται και έχουν τις προϋποθέσεις βάσει του νόμου», δήλωσε ο Νίκος Φίλης. Και πρόσθεσε ότι τα ολοήμερα θα λειτουργούν με 6ωρό και όχι 7ωρο πρόγραμμα.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

alfavita.gr/Βίντεο Υπ.Παιδειας

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...