Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση σχετικά με διεξαγωγή έρευνας

Ενημέρωση σχετικά με διεξαγωγή έρευνας

Δημοσιεύτηκε: 7:00 μμ Ιούνιος 7th, 2016  


The questionnaire

Ενημέρωση σχετικά με διεξαγωγή έρευνας

Κατά το επόμενο σχολικό έτος (2016-2017) θα διεξαχθεί η κύρια έρευνα στο πλαίσιο εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής της Σοφίας Τσακαλίδου, η οποία είναι υποψήφια διδάκτορας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και εκπαιδευτικός γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07).

Για τους σκοπούς της εν λόγω έρευνας (μελέτη περιπτώσεων) είναι απαραίτητος ο ΑΜΕΣΟΣ εντοπισμός μαθητών, οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2016-2017 θα φοιτούν στην Ε΄ Δημοτικού (επομένως κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην Δ΄ τάξη) και θα διδάσκονται το μάθημα της Γερμανικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στο σχολείο. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην έρευνα είναι οι μαθητές να έχουν επίσημη διάγνωση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Δυσλεξίας).

Η έρευνα διεξάγεται για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο και αφορά αφενός στην καταγραφή των δυσκολιών που συναντούν τα ελληνόφωνα παιδιά κατά την εκμάθηση της Γερμανικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και αφετέρου στην εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας με έμφαση στους μαθητές που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία.

Με την παρούσα έρευνα θα καταστεί δυνατόν να αποκομίσουμε σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα για την εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας. Επίσης θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που συναντούν οι εκπαιδευτικοί γερμανικής γλώσσας στην τάξη του δημοτικού σχολείου, καθώς πρόκειται πάντοτε για τμήματα μεικτών ικανοτήτων με μαθητές διαφορετικών επιπέδων, με διαφορετικές δυσκολίες και διαφορετικά μαθησιακά στιλ

Η ερευνήτρια θα χειριστεί τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και εκπαιδευτικών με απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα γνωστοποιηθούν κατά τη δημοσίευση της έρευνας (σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας στην έρευνα).

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε. Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμβάλουν στη διεξαγωγή της παρούσας έρευνας να επικοινωνήσουν με την ερευνήτρια το συντομότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση,

Σοφία Τσακαλίδου

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ07

Υπ. Διδάκτορας Α.Π.Θ.

κιν. 6955 274 603

E-mail: tsofatsak83@yahoo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...