Home / HEADER-NEWS / Δεν θα πρέπει να «χαριστεί» το ζήτημα των αρχαίων στους συντηρητικούς κύκλους

Δεν θα πρέπει να «χαριστεί» το ζήτημα των αρχαίων στους συντηρητικούς κύκλους

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Ιούνιος 13th, 2016  


82705-bookslibraryreading

Δεν θα πρέπει να «χαριστεί » το ζήτημα των αρχαίων στους συντηρητικούς κύκλους δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων σε συνέντευξή στην ΕΠΟΧΗ.  Σημειώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μια μεγάλη συζήτηση για τα αρχαία και τη θέση τους στο σχολείο μετά και το χαρακτηρισμό του υπουργού Παιδείας για παρα φύσιν με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας αρχαίων έναντι των νέων.

Οι δηλώσει του Νίκου Φίλη ήταν και προάγγελος των αλλαγών σχετικά με το μάθημα των αρχαίων στο Γυμνάσιο όπου οι 3 ώρες διδασκαλίας από το πρωτότυπο σε κάθε τάξη μειώθηκαν σε 2.

Ο κ. Γαβρόγλου έδωσε τη δικιά του άποψη για τα αρχαία στην ΕΠΟΧΗ, λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος, οι μαθητές  να αγαπήσουν τη γλώσσα τους και  τα αρχαία, είναι αν δεν μαθαίνουν μόνο γραμματική και συντακτικό, αλλά μέσα από τις μεταφράσεις να ισχωρούν στη μαγεία των αρχαίων κειμένων.

Στο Λύκειο προφανώς και μπορούν να διαβάζουν από το αρχαίο κείμενο, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας ότι έχει γνώση του προβληματισμού που υπάρχει ανάμεσα σε αριστερούς για να διατηρηθεί η διδασκαλία των αρχαίων από το πρωτότυπο.

Ο κ. Γαβρόγλου ολοκλήρωσε την απάντησή του δηλώνοντας πως νομίζει ότι η ιστορία της διδασκαλίας της γλώσσας, έτσι όπως εξελίχθηκε, μας λέει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να καταφέρουμε να αγαπήσουν τα παιδιά την αρχαιότητα και να μην είναι εκβιασμένα για να την «αγαπήσουν».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...