Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/05/2019, 01:50


Βήμα – βήμα η εγγραφή των αναπληρωτών στο ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr/)

Δημοσιεύτηκε:

12:22 μμ Ιούνιος 6th, 2016

computer

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφών στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει βήμα-βήμα τη διαδικασία.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

1ο βήμα

Το σύστημα ΟΠΣΥΔ προσπελαύνεται στη διεύθυνση https://opsyd.sch.gr/.
2ο βήμα
Το πρώτο βήμα ενός καινούριου χρήστη είναι η εγγραφή του. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να εγγραφεί μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ. Για τη διαδικασία της εγγραφής ο χρήστης επιλέγει το σύνδεσμο «Σύνδεση με ΓΓΠΣ (Taxis)»
3ο βήμα
Ο χρήστης μεταβαίνει σε νέα φόρμα στην οποία του δίνεται η δυνατότητα επιλογής τύπου
χρήστη. Συγκεκριμένα,ένας χρήστης εγγράφεται ως Αναπληρωτής/Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός
4ο βήμα
Ο συγκεκριμένος τύπος χρήστη αφορά αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΟΠΣΥΔ. Αφού επιλεχθεί ο τύπος χρήστη η είσοδος γίνεται μέσω της επιλογής «Είσοδος στη ΓΓΠΣ»
5ο βήμα
Η  επιλογή «Είσοδος στη ΓΓΠΣ» οδηγεί στη σελίδα του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (GSIS). Στη φόρμα αυτή ζητείται από το χρήστη να εισάγει τους κωδικούς που αυτός χρησιμοποιεί στην ηλεκτρονική πύλη TAXISnet.
Αφού ο χρήστης εισάγει ορθά το όνομα και τον κωδικό του TAXISnet (username και password) που του ανήκουν επιλέγει «Είσοδος» ώστε να συνεχίσει στη διαδικασία της εγγραφής του (Εικόνα 6).
6ο βήμα
Αφού γίνει αναγνώριση των στοιχείων του χρήστη ζητείται «Εξουσιοδότηση» του εξυπηρετητή του Υπουργείου Παιδείας για την προσπέλαση των στοιχείων του χρήστη (Εικόνα 7). Ο χρήστης επιλέγει την «Εξουσιοδότηση» για να συνεχίσει στη διαδικασία εγγραφής του.
7ο βήμα
Μόλις δοθεί «Εξουσιοδότηση» στον εξυπηρετητή του ΥΠ.Π.Ε.Θ εμφανίζεται η σχετική φόρμα συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων στοιχείων του χρήστη για τη δημιουργία του λογαριασμού του. Η
συγκεκριμένη φόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες ανάλογα με το είδος των στοι χείων προς συμπλήρωση.
Προσοχή!Τα πεδία που είναι σημειωμένα με κόκκινο αστερίσκο (*) πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά, ενώ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Αρχικά στην ενότητα «Προσωπικά Στοιχεία» τα πεδία «ΑΦΜ», «Όνομα», «Επώνυμο» και «Πατρώνυμο» που εμφανίζονται με γκρι χρώμα είναι προσυμπληρωμένα από το σύστημα της ΓΓΠΣ και δεν γίνεται να τροποποιηθούν από το χρήστη (Εικόνα 8).
8o βήμα
Δημιουργείται κωδικό και username.
Προσοχή: Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ειδικό χαρακτήρα (π.χ @,#,$). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν πεζό (‘a’-‘z’). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο (‘A’-‘Z’)
9o βήμα
Μόλις ο λογαριασμός του χρήστη δημιουργηθεί με επιτυχία, το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση
email για να γίνει η ενεργοποίηση του. Στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχώρισε ο χρήστης στα «Στοιχεία Επικοινωνίας» αποστέλλεται email με οδηγίες για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και τελικά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του.

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

2.3.1 Επιτυχής ενεργοποίηση λογαριασμού Στο email που στέλνεται στο χρήστη υπάρχει σχετικός σύνδεσμος η επιλογή του οποίου οδηγεί σε νέα σελίδα που ενημερώνει τον χρήστη για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και την ενεργοποίηση του λογαριασμού του (Εικόνα 15).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΔΩ

Τεχνική Υποστήριξη

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  354 μεταθέσεις εκπαιδευτικών Αθμιας από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4589/2019

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία εγγραφής χρηστών μπορείτε να επικοινωνείτε στο opsydhelp@minedu.gov.gr

 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΕΘΗΚΑΝ

          

     

136 Σχόλια

 1. Καλησπέρα, είμαι ΠΕ01 και δεν μου επιτρέπεται η αίτηση αναπληρωτή και βγαίνει το εξής: ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι εφικτή η πρόσβαση για τους παρακάτω λόγους:

  Δεν υπάρχει διαθέσιμη εγκύκλιος για τους επικυρωμένους κλάδους στο φάκελό σας.

 2. Καλησπέρα, είμαι ΠΕ01 και δεν μου επιτρέπεται η αίτηση αναπληρωτή και βγαίνει το εξής: ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι εφικτή η πρόσβαση για τους παρακάτω λόγους: Δεν υπάρχει διαθέσιμη εγκύκλιος για τους επικυρωμένους κλάδους στο φάκελό σας.

 3. Για σας ανήκω στην κατηγορία ΠΕ03 και θέλω να προσθέσω ότι έχω εκπληρώσει την στρατιωτική μου θητεία αλλά δεν με αφήνει να το τσεκάρω , επίσης στην μεταβολή στοιχείων δεν έχει σχετική κατηγορία για να την επιλέξω για αλλαγή . Τι πρέπει να κάνω ;

 4. Καλημέρα. Ο κλάδος μου δεν είναι επικυρωμένος. Πώς θα τον επικυρώσω;

 5. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΛΑΪΝΙΩΤΗ

  Καλησπερα,ανηκω στην κατηγορια ΠΕ60 και μου λεει οτι δεν εχω Ιθαγένεια και οτι ο κλαδος μου δεν ειναι επικυρωμένος.Τί πρέπει να κανω;

 6. Συγγνώμη, η δική μου ερώτηση είναι αόρατη;

 7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΓΏ ΚΆΝΩ ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΤΑ ΧΑΡΤΙΆ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ..ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΊΤΗΣΗΣ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

 8. Καλημέρα θα ηθελα να ρωησω αν μπορω να δηλωσω μεσα στο συστημα τους τιτλους ξενων γλωσσων.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

10ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Σημαντικές ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ για το Συνέδριο • Κατάθεση ολοκληρωμένων εισηγήσεων: έως 30 Ιουνίου 2019 • ...

Μοιράσου!