Βήμα – βήμα η εγγραφή των αναπληρωτών στο ΟΠΣΥΔ (opsyd.sch.gr/)

Δημοσιεύτηκε:

12:22 μμ Ιούνιος 6th, 2016

computer

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφών στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει βήμα-βήμα τη διαδικασία.

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

1ο βήμα

Το σύστημα ΟΠΣΥΔ προσπελαύνεται στη διεύθυνση https://opsyd.sch.gr/.
2ο βήμα
Το πρώτο βήμα ενός καινούριου χρήστη είναι η εγγραφή του. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να εγγραφεί μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ. Για τη διαδικασία της εγγραφής ο χρήστης επιλέγει το σύνδεσμο «Σύνδεση με ΓΓΠΣ (Taxis)»
3ο βήμα
Ο χρήστης μεταβαίνει σε νέα φόρμα στην οποία του δίνεται η δυνατότητα επιλογής τύπου
χρήστη. Συγκεκριμένα,ένας χρήστης εγγράφεται ως Αναπληρωτής/Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός
4ο βήμα
Ο συγκεκριμένος τύπος χρήστη αφορά αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΟΠΣΥΔ. Αφού επιλεχθεί ο τύπος χρήστη η είσοδος γίνεται μέσω της επιλογής «Είσοδος στη ΓΓΠΣ»
5ο βήμα
Η  επιλογή «Είσοδος στη ΓΓΠΣ» οδηγεί στη σελίδα του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (GSIS). Στη φόρμα αυτή ζητείται από το χρήστη να εισάγει τους κωδικούς που αυτός χρησιμοποιεί στην ηλεκτρονική πύλη TAXISnet.
Αφού ο χρήστης εισάγει ορθά το όνομα και τον κωδικό του TAXISnet (username και password) που του ανήκουν επιλέγει «Είσοδος» ώστε να συνεχίσει στη διαδικασία της εγγραφής του (Εικόνα 6).
6ο βήμα
Αφού γίνει αναγνώριση των στοιχείων του χρήστη ζητείται «Εξουσιοδότηση» του εξυπηρετητή του Υπουργείου Παιδείας για την προσπέλαση των στοιχείων του χρήστη (Εικόνα 7). Ο χρήστης επιλέγει την «Εξουσιοδότηση» για να συνεχίσει στη διαδικασία εγγραφής του.
7ο βήμα
Μόλις δοθεί «Εξουσιοδότηση» στον εξυπηρετητή του ΥΠ.Π.Ε.Θ εμφανίζεται η σχετική φόρμα συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων στοιχείων του χρήστη για τη δημιουργία του λογαριασμού του. Η
συγκεκριμένη φόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες ανάλογα με το είδος των στοι χείων προς συμπλήρωση.
Προσοχή!Τα πεδία που είναι σημειωμένα με κόκκινο αστερίσκο (*) πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά, ενώ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.
Αρχικά στην ενότητα «Προσωπικά Στοιχεία» τα πεδία «ΑΦΜ», «Όνομα», «Επώνυμο» και «Πατρώνυμο» που εμφανίζονται με γκρι χρώμα είναι προσυμπληρωμένα από το σύστημα της ΓΓΠΣ και δεν γίνεται να τροποποιηθούν από το χρήστη (Εικόνα 8).
8o βήμα
Δημιουργείται κωδικό και username.
Προσοχή: Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ειδικό χαρακτήρα (π.χ @,#,$). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν πεζό (‘a’-‘z’). Ο Κωδικός πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο (‘A’-‘Z’)
9o βήμα
Μόλις ο λογαριασμός του χρήστη δημιουργηθεί με επιτυχία, το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση
email για να γίνει η ενεργοποίηση του. Στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχώρισε ο χρήστης στα «Στοιχεία Επικοινωνίας» αποστέλλεται email με οδηγίες για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και τελικά την ενεργοποίηση του λογαριασμού του.

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

2.3.1 Επιτυχής ενεργοποίηση λογαριασμού Στο email που στέλνεται στο χρήστη υπάρχει σχετικός σύνδεσμος η επιλογή του οποίου οδηγεί σε νέα σελίδα που ενημερώνει τον χρήστη για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του και την ενεργοποίηση του λογαριασμού του (Εικόνα 15).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΔΩ

Τεχνική Υποστήριξη

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2017

Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διαδικασία εγγραφής χρηστών μπορείτε να επικοινωνείτε στο opsydhelp@minedu.gov.gr

 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΕΘΗΚΑΝ

          

     

119 Σχόλια

 1. Καλησπέρα, είναι υποχρεωτικό όταν δημιουργηθεί νέος χρήστης του ΟΠΣΥΔ να συνδεθεί με το ΓΓΠΣ(Taxis)? ή μπορεί κάποιος ανεξάρτητα να εγγραφεί χρήστης στον ΟΠΣΥΔ και να έχει διαφορετικούς κωδικούς στο ΓΓΠΣ και διαφορετικούς στον ΟΠΥΣΔ χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους τα δύο πληροφοριακά συστήματα?

 2. κυριακή

  στον φάκελο προσωπικά στοιχεία δεν μπορώ να καταχωρήσω το πεδίο :εκδούσα αρχή ΑΔΤ στο ,στα κοινωνικά κριτήρια λέει ελληνομάθεια και έχει ένα κόκκινο σύμβολο και δεν μπορώ να κάνω καμία καταχώρηση πλεον μου βγάζει το ίδιο κόκκινο σύμβολο.
  δεν υπάρχει στο φάκελό μου η καρτέλα σπουδές προσόντα

 3. γεωργία

  Αφού έκανα την εγγραφή κανονικά και πατάω εκεί που λέει Αιτήσεις –> Αναπληρωτή μου λέει οτι δεν έχω πρόσβαση στη σελίδα..

 4. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΤΟ Ε-EMAIL με τις οδηγίες για την επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και την ενεργοποίηση του λογαριασμού στέλνεται απευθείας μόλις ολοκληρώσεις την εγγραφή? Ρωτάω γιατι εμένα δεν μου ήρθε και φοβάμαι μήπως έκανα κάτι λάθος?

 5. Παυλίνα

  Ενώ έκανα εγγραφή δεν μπορώ να συνδεθώ με τους κωδικούς μου. Αυτό θα γίνει αργότερα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 6. Δημήτρης

  Πώς μπορώ να διορθώσω την ημερομηνία γέννησης μετά την εγγραφή?

 7. καλημερα,τι γινετε σε περιπτωση αλλαγη ταυτοτητας?μπορω να αλλαξω μονη μου τα στοιχεια ταυτοτητας?σας ευχαριστω εκ το προταιρω

 8. Χριστινα

  καλησπερα αντιμετωπισα προβλημα στην αλλαγη της ημερομηνιας γεννησεως μου. Γνωριζεται αν θα υπαρξει προβλημα, καθως δε κατορθωσα να το διορθωσω για την ωρα. Ευχαριστω

  • Στείλτε email στο email υποστήριξης του ΟΠΣΥΔ το έχουν αντιμετωπίσει πολλοί (γενικά με τις αλλαγές στοιχείων)

  • καλησπερα! καταφέρατε να επιλύσετε το πρόβλημα? Αν ναι με ποίες ενέργειες? Εκανα και εγώ το ίδιο λάθος κατά την εγγραφή.

 9. Μπαίνοντας στο taxis μετά την εξουσιοδότηση μου βγάζει τα στοιχεία του συζύγου μου.Πρέπει να κάνω δικούς μου κωδικούς στο taxis;

  • ναι φυσικά δικούς σας αν δεν έχετε

   • Καλησπέρα σας. Όλη η διαδικασία γίνεται σε αυτό το site ή πρέπει να καταθέσεις τα χαρτιά σου στην πρωτοβάθμια για αυτούς που θα κάνουν πρώτη φορά αίτηση?.

    • Στο site του ΟΠΣΥΔ κάνετε την εγγραφή σας, αυτά προς το παρόν, η εγκύκλιος για τις αιτήσεις και το σύστημα για τις αιτήσεις θα ανοίξει αργότερα.
     Στο site ΟΠΣΥΔ opsyd.sch.gr έχει και email υποστήριξης

 10. Δεν δέχεται κανένα ονοματεπώνυμο…Τι να κάνω;;

  • e-mail στην υπηρεσία υποστήριξης μέχρι στιγμής δεν είχε δηλωθεί τέτοιο θέμα από κανέναν. Έχουν ήδη γραφτεί χιλιάδες. Το μειλ στην ιστοσελίδα ΟΠΣΥΔ

  • Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα. Δεν δέχεται ούτε όνομα χρήστη ούτε κωδικό.

   • Kwnstantina.mp

    Ούτε εμένα δέχεται όνομα χρήστη και κωδικό!

    • Το όνομα δεν σας το δέχεται αν χρησιμοποιείτε από άλλον και στο κωδικό θέλει ένα γράμματα και αριθμούς εκ των οποίων γραμμάτων το 1 πρέπει να είναι κεφαλαίο.

 11. ΔΕ ΜΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΚΩΔΙΚΟ TAXISnet. ΤΙ ΚΑΝΩ?

 12. αλεξάνδρα

  Εγώ έχω κλειδάριθμο αλλά δεν έχω κωδικούς Taxis Net. Υπάρχει περίπτωση να τους έχει ο λογιστής;

 13. Τι συμπληρώνουμε στην εκδούσα αρχή;

 14. Ακολουθώ τους κανόνες για τη δημιουργία Username και Password, αλλά ό,τι κ να δώσω μου το παίρνει σαν λάθος. Έχει συμβεί σε άλλον??

 15. Προσπάθησα να ξεκινήσω την εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ. Χρησιμοποιώ ίδιους κωδικούς taxisnet με του συζύγου μου, και βγαίνει το δικό του ΑΦΜ και τα στοιχεία του αφού πάτησα την εξουσιοδότηση. Δεν το προχώρησα περαιτέρω. Τι πρέπει να κάνω;

 16. Αν δεν κάνω καθόλου αίτηση αναπληρωτών για τη χρονιά 2016-17, πρέπει οπωσδήποτε να κάνω εγγραφή στο σύστημα ΟΠΣΥΔ?

 17. Σάββας

  Έχουν ανοίξει οι αιτήσεις αναπληρωτών?
  Γιατί προσπαθώ να μπώ εδώ και τόσες μέρες αλλά δέν έχω πρόσβαση στη σελίδα.
  Ποιό είναι το πρόβλημα εν τέλει
  Γνωρίζετε τίποτα για το πότε θα ανοίξουν?

 18. Το επωνυμο μου εχει προ-συμπληρωθει λαθος. Τι μπορω να κανω??

 19. Πρέπει να γραφτώ στο opsyd για να κανω την αίτηση ηλεκτρονικά; ειναι υποχρεωτικό;

 20. ΓΙΩΤ-ΔΗΜ

  ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΕ 05 ,ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 03/2010,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΟΧΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 21. Ιωάννης.

  Έκανα λάθος στην καταχώριση του πεδίου της Διεύθυνση Εκπαίδευσης πως μπορώ να το διορθώσω;;;

 22. Καλησπέρα μέχρι ποιά ημερομηνία μπορούμε να υποβάλλουμε την αίτηση?

 23. Μαρίνα

  Καλησπέρα,
  έκανα λάθος στην Επιλογή Διεύθυνσης Χειρισμού Φακέλου και επέλεξα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ενώ έκανα αίτηση στη Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως ΠΕ03. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής; Καθώς επίσης θα επηρεάσει αυτό στην ένταξη μου στη λίστα αναπληρωτών σε Γυμνάσια και Λύκεια;

 24. Βασιλική

  Καλησπέρα σας. Έκανα καταχώριση της αίτησης αλλά δεν έχει έρθει email επιβεβαίωσης…

  • Μερικές φορές αργεί λίγο αν δείτε ότι αργεί πάνω από 3-4 ώρες στείλτε email στην υποστήριξη ΟΠΣΥΔ

   • Μαρία Παπαδοπούλου

    Το ίδιο λάθος με τη διεύθυνση διαχείρησης φακέλου έκανα και εγώ Πήρε κανείς απάντηση από την υποστήριξη του ΟΠΣΥΔ;

 25. Μαρία K

  Καλησπέρα. Στο πεδίο Επιλογή Διεύθυνσης Χειρισμού Φακέλου, κάνω επιλογή της διέυθυνσης που θέλω και κατόπιν καταχώριση αλλά το σύστημα δεν καταχωρεί τίποτα με αποτέλεσμα να μην μου επιτρέπει πρόσβαση στις αιτήσεις με μήνυμα πως Δεν έχει δηλωθεί Διεύθυνση διαχείρισης του φακέλου. Επίσης έστειλα mail και στην τεχνική βοήθεια και αναμένω

 26. ως διευθυνση εκπαιδευσης τι βαζω?

 27. Αθανάσιος Λ.

  Καλησπέρα σας.
  Ενώ οι αιτήσεις έχουν ανοίξει, συνεχίζω να μην έχω πρόσβαση. Ο φάκελος μου είναι εντάξει, είναι όλα συμπληρωμένα όπως πρέπει. Έχω στείλει μήνυμα και στην υποστήριξη αλλά ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει;

  • Πάρτε τηλ υπ. παιδείας ζητήστε τηλ ΟΠΣΥΔ και μιλήστε μαζί τους

   • Αθανάσιος Λ.

    Μόλις επικοινώνησα. Δυστυχώς δε μπορούν ούτε εκείνοι να βοηθήσουν. Ενώ μου λένε ότι ο φάκελος μου είναι εντάξει και θα έπρεπε να μπορώ να κάνω αίτηση, μου είπαν πως δε γνωρίζουν το λόγο που συμβαίνει αυτό. Ενδέχεται αυτό να οφείλεται στον φόρτο του συστήματος;

    • Το αναφέρει πολύς κόσμος αλλα αν είναι αυτό πρέπει να το πουν στη Διοίκηση να δώσουν παράταση για τις αιτήσεις

  • Μαρίνα

   Καλημέρα!
   Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα, ενώ φαίνεται να τα έχω όλα σωστά, όταν πάω να κάνω την αίτηση μου λέει το εξής:

   ”ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι εφικτή η πρόσβαση για τους παρακάτω λόγους:
   Δεν υπάρχει διαθέσιμη εγκύκλιος για τους επικυρωμένους κλάδους στο φάκελό σας.”

   και

   ”Δεν έχετε πρόσβαση στη σελίδα”

 28. Αλεξία

  Καλησπέρα σας!!!
  αν έχεις δηλώσει λάθος διεύθυνση εκπαιδευσης γίνεται να αλλαχτεί αν πάω στην πρωτοβαθμια της περιοχής μου;……γιατί διάβασα ότι έχει προσβαση σε όλα τα στοιχεία του φακέλου για να τα τροποποιήσειι

 29. Αγγελική

  Καλησπέρα σας. Σκοπεύω να κάνω αίτηση για αναπληρωτές / ωρομισθίους. Είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ της Λατινικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Υπάρχει κάποιο πεδίο στην αίτηση για να το δηλώσω, και αν ναι, έχω περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης; Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι η ίδια διαθέτω δυστυχώς 67% αναπηρία (με απόφαση ΚΕΠΑ σε ισχύ λόγω νεανικού διαβήτη, παραγωγικής διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και στεφανιαίας νόσου …. στα 41 μου). Υπάρχει κάποιο πεδίο να το δηλώσω και αυτό; Και μήπως γνωρίζετε αν αυτό το δυστυχές γεγονός μπορεί να συμβάλει σε μια πιθανή πρόσληψη; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
  Αγγελική

  • Υπάρχουν πεδία για το θέμα αναπηρίας. όλα τα πιστοποιητικά που έχετε τα καταθέτετε αν κάνετε φάκελο για πρώτη φορά πρεπει να περάσετε από τη Δνση που σας εξυπηρετεί

 30. Καλησπέρα, δήλωσα λάθος διεύθυνση εκπαίδευσης. Γνωρίζετε αν αλλάζει και με ποιο τρόπο;

 31. Σωτηρης

  Τελειωσα τωρα το πανεπιστημιο (πτδε). Μπορειτε να μου πειτε τι χαρτια χρειαζεται να παω στη διευθυνση πρωτοβαθμιας για να δημιουργησω φακελο; Ευχαριστω εκ των προτερων.

 32. Αλεξία

  στις σπουδες/προσοντα στην προβολη/ επεξεργασια αναφερει καπου ημ επανεκπαίδευσης, ποτε ειναι απαραιτητο να το συμπληρώσουμε;

 33. Αλεξία

  ευχαριτώ πολυ για την ενημέρωση! και κατι ακόμα στην αιτηση ποσες περιοχες προτίμησης ειναι το οριο για να δηλώσουμε;

 34. ΔέσποιναΚ.

  Πώς μπορώ να αλλάξω από τον φάκελο μου ”Λοιπά στοιχεία” στο ΟΠΣΥΔ το πεδίο Γνώση γραφής Braille;;; Γιατί το πατάω και δεν γίνεται η αλλαγή.

 35. anaplirotria

  Αν η “διευθυνση εκπαιδευσης” έχει δηλωθεί αντί για δευτεροβάθμια, πρωτοβάθμια, αλλά τα χαρτιά έχουν δοθεί κανονικά στην δευτεροβάθμια όπως έπρεπε, και μέχρι να περάσει η προθεσμία δεν μου διορθώσουν το λάθος υπάρχει περίπτωση ακύρωσης της αίτησής μου;

 36. Καλησπέρα
  Ακολουθώ σωστά όλα τα βήματα εγγραφής αλλά στο τέλος εμφανίζει μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποστολή του email ενεργοποίησης. Παρουσιάστηκε και σε άλλους το ίδιο πρόβλημα; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

 37. Αλεξία

  Καλησπέρα. στα στοιχεία φακελου στην παιδαγωγική κατάρτιση θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο και το κουτακι πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας αν είσαι πε70 και στο παιδαγωγική επάρκεια γράφει 12μηνη και είναι επικυρωμένο;

 38. Χριστίνα

  Καλησπέρα, είμαι κάτοχος δύο πτυχίων και θέλω να κάνω ξεχωριστές αιτήσεις τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το πρώτο, συμπλήρωσα κανονικά την αίτησή μου και επέλεξα ως διεύθυνση εκπαίδευσης τη δευτεροβάθμια όπως έπρεπε….για το δεύτερο, που είναι ΠΕ60, δε μπορώ να κάνω αίτηση αφού πρέπει να δηλώσω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δεν γίνεται να κάνω αλλαγή γιατί έχει ήδη καταχωρηθεί η δευτεροβάθμια…μήπως γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω???

 39. Αθανασία

  Καλησπέρα σας , εχω κάνει λάθος την διεύθυνση εκπαίδευσης πως μπορώ να το διορθώσω ;
  Σας ευχαριστώ

 40. Καλησπέρα πρωτη φορα κανω αιτηση !!!

  ειμαι στο σταδιο πριν την επικαιροποιηση στοιχειων απο την πρωτοβαθμια!
  εχω συμπληρωσει ολα τα στοιχεια με αστερισκο , αλλα η παιδαγωγικη καταρτιση που ειναι στα λοιπα συοιχεια (δεν εχει αστερισκο) μου εχει βγαλει “οχι” … αυτο θα συμοπληρωθει αφου καταθεσω το πτυχιο μ ??? η πρεπει να κανω κατι?

  • λογικά ναι για να δουν αν το πτυχίο έχει παιδαγωγική επάρκεια. Αν κάνετε για πρώτη φορά.
   Αλλιώς θα έπρεπε να είναι προσυμπληρωμένο. Μιλήστε και μαζί τους.

   • oxi oxi …κανω πρωτη φορα κ δεν με αφησε να επιλεξω τπτ εκει !!! οσα ειχαν αστερισκο που πρεπειθ να συμπληρωθουν , τα εκανα!!! ετσι κι αλλιω3ς θα παω αυριο στην πρωτοβαθμια!!!!
    ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! με βοηθησατε πολυ !

 41. ekana engrafh – hrthe h epiveveosh – kai otan paw gia thn forma anaplyroton -oromisthiwn …. moy vgazei to eksis mhnyma …. ti xriazete na ginei … eyxaristw

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι εφικτή η πρόσβαση για τους παρακάτω λόγους:
  Δεν έχετε δηλώσει Διεύθυνση διαχείρισης του φακέλου σας

 42. ok ,to vreika

 43. Ιωάννα

  Καλησπέρα!Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που δυσχεραίνει την καταχώρηση της αίτησης.Δε μπορώ να συμπληρώσω την ιθαγένεια και το πιστοποιητικό ελληνομάθειας.Απ’το είδα δεν έχουν επικυρωθεί περαιτέρω στοιχεία σπουδών π.χ.χώρα προέλευσης κτλ.Ούτε αυτά συμπληρώνονται και θα χάσω την προθεσμία.

 44. Κατερίνα

  Καλησπέρα, αντιμετωπίζω και εγώ ένα πρόβλημα.Ενώ τα έχω όλα εντάξει και οι κωδικοί του taxis είναι σωστοί δεν μπορώ να μπώ στο σύστημα να υποβάλλω την αίτηση.Παίρνω τηλέφωνο στους αρμόδιους στο Οπσυδ και δεν το σηκώνουν.Τι μπορώ να κάνω;Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αύριο Τρίτη 19/7 λήγουν.Αν πάω εκεί θα μπορέσω να εξυπηρετηθώ;

 45. Μήπως ξέρετε το email του opsydq;

 46. Είμαι Νομικός, επιθυμώ την ένταξή μου ως υποψήφιας στον ΠΕ13 για την επόμενη σχολική χρονιά. Δεν πρόλαβα την προθεσμία ωστόσο μου είπαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πως μπορώ να κάνω την εγγραφή με τη διαδικασία που περιγράφετε. Πρέπει να κάνω τη διαδικασία εγγραφής στον ΟΠΣΥΔ από τώρα και γιατί? Είναι για υποψήφιους ή μόνο για οσους έχουν ήδη διορισθεί ως ωρομίσθιοι/αναπληρωτές? Θα επηρεάσει σε κάτι την φορολογική μου εικόνα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Ότι και να σας είπε η Δευτεροβάθμια οι προθεσμίες για αυτή τη χρονιά έχουν περάσει και η εφαρμογή έχει κλείσει υπάρχει σχετική ανακοίνωση στο ΟΠΣΥΔ.
   Για την επόμενη τον Ιούλιο 2017 θα βγει εγκύκλιος με τη νέα διαδικασία αν έχει αλλάξει κάτι. Είναι για υποψήφιους ωρομίσθιους και αναπληρωτές.

 47. Στάθης

  Καλησπέρα. Δεν κατάφερα να κάνω εμπρόθεσμη αίτηση. Υπάρχει κάποιο “παραθυράκι” για να την κάνω τώρα;

 48. Κατερίνα

  https://xenesglosses.eu/2016/06/114-kladoi-xoris-paidagogiki-eparkeia-pos-apoktatai-einai-aparaititi-opsyd-opsyd-sch-gr/

  Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα το παραπάνω δημοσίευμα. Ισχύει? Μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση κ χωρίς τη παιδαγωγική επάρκεια?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εκπαιδευτικέ, αφού κάθεσαι που κάθεσαι, κάθισε φρόνιμα, αλλιώς θα καθίσεις στο σκαμνί

Του Δημήτρη Τσιριγώτη, Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο ...

Μοιράσου!