Σάββατο, 27/11/2021, 12:54


Home / Featured / Από χίλια κύματα θα περάσει η εγκύκλιος των αναπληρωτών που θα αριθμεί 100 σελίδες

Από χίλια κύματα θα περάσει η εγκύκλιος των αναπληρωτών που θα αριθμεί 100 σελίδες

Δημοσιεύτηκε: 3:21 μμ Ιούνιος 30th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι η εγκύκλιος των αναπληρωτών θα βγει μέχρι την Παρασκευή καθώς σήμερα έφθασαν από το ΑΣΕΠ οι παρατηρήσεις επί της εγκυκλίου η οποία θα πρέπει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Όπως έχουμε αναφέρει θα προηγηθεί η εγκύκλιος της Γενικής Εκπαίδευσης και θα ακολουθήσει με διαφορά λίγων ημερών της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Οι εγκύκλιοι θα πρέπει να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων διαδικασία που συνήθως απαιτεί 4-5 μέρες οπότε η ανακοίνωση θα πάει την άλλη εβδομάδα. Όσον αφορά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα η αίτηση είναι σχεδόν έτοιμη και για την Ειδική αλλά και για τη Γενική Εκπαίδευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αποτελέσματα εισαγωγής αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΜΠΡΑΤΗ

Περίπου 100 σελίδες θα είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών γενικής αγωγής κι άλλες τόσες η εγκύκλιος ειδικής.

Ένα μήνα τώρα τα αρμόδια τμήματα εργάζονται και συνεργάζονται για να καταλήξουν στο τελικό κείμενο…νόμοι,προεδρικά διατάγματα, τροπολογίες διάσπαρτες σε διάφορους νόμους ( 1566,3255,3848,2525,4186,4387 και καμιά 20αριά ακόμη), υπουργικές αποφάσεις κλπ κλπ ξεδιπλώνονται ,προκειμένου να συνταχθεί η εγκύκλιος,την οποία όποιος προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει σε όλο της το φάσμα θα χρειασθεί τη στήριξη μιας καλά οργανωμένης νομικής βιβλιοθήκης.

Κι όλα αυτά γιατί κανείς ως τώρα δεν έκανε μια στοιχειώδη κωδικοποίηση της νομοθεσίαςγια να απλοποιηθούν τα πράγματα.

Έτσι λοιπόν η εγκύκλιος γενικής μετά τις παρατηρήσεις που έκανε σήμερα το ΑΣΕΠ ,θα μελετηθεί από το υπουργείο -προκειμένου να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις-αύριο θα ξανασταλεί στο ΑΣΕΠ να γνωμοδοτήσει,μετά θα ξανασταλεί στο υπουργείο,μετά θα πάει στον υπουργό για υπογραφή-λένε ως την Τρίτη- μετά θα πάει στο εθνικό τυπογραφείο για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Την ίδια πορεία ,σε λίγες μέρες,θα ακολουθήσει η εγκύκλιος ειδικής… Και μετά αναρωτιόμαστε…»τι έχουν τα έρμα και ψοφάν»…

 

Σχεδόν έτοιμη η ηλεκτρονική αίτηση των αναπληρωτών στο OPSYD


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...