Σάββατο, 04/12/2021, 21:26


Home / HEADER-NEWS / Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Δίωρη στάση οι καθηγητές

Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Δίωρη στάση οι καθηγητές

Δημοσιεύτηκε: 10:49 πμ Ιούνιος 7th, 2016  


doeolme

Απεργούν αύριο Τετάρτη δάσκαλοι και νηπιαγωγοί (ΔΟΕ) – 2ωρη στάση εργασίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ) – Συγκέντρωση στις 12.30 στα Προπύλαια

    Σε ανακοίνωσή της η Δ.Ο.Ε. τονίζει: «Εδώ και χρόνια, έχει θέσει ως προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου, την πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.   Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, τα χιλιάδες κενά στην έναρξή της αλλά και αυτά που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι τη λήξη της, αποκάλυψαν σε όλη την κοινωνία την επιτακτική ανάγκη για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να την προτάξει στη ρητορεία της (όχι όμως και στις προτεραιότητες της πολιτικής της).

Αντί, μάλιστα, να φροντίσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξασφάλισης πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς, επιχείρησε να εφαρμόσει, με πρόσχημα αποφάσεις του Σ.τ Ε., αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίες, αν εφαρμόζονταν, θα δημιουργούσαν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που, υποτίθεται, ότι επίλυαν.

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου συνάντησαν, όμως, τη δυναμική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι κινητοποιήσεις και η ανάδειξη του ζητήματος στην κοινωνία οδήγησαν την πολιτική ηγεσία σε αναδίπλωση. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όταν ο κλάδος διεκδικεί ενωμένος και δυναμικά κατακτά νίκες.

Οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Δ.Ο.Ε. μέχρι σήμερα, το κάλεσμά της στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 4-6-2016 στις 17.30 στα Προπύλαια και η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Ιουνίου με τη συγκέντρωση 12.30 στα Προπύλαια  και την πορεία προς τη Βουλή, έχουν ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου για τους πτυχιούχους των νέων Γεωπονικών Τμημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας υπό πανικό προχωρά σε συνεχείς τροποποιήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να εγγραφεί μαθητής στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και κάνει βήματα υποχώρησης στο θέμα της πρωινής ζώνης 7π.μ.- 8π.μ. (δίχως βέβαια να αίρεται το γεγονός του αποκλεισμού πλήθους μαθητών από τις δομές του ολοήμερου σχολείου).

Νίκη, σ’ έναν πρώτο βαθμό, είναι και αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα τμήματα. Αν η εξαγγελία κινητοποιήσεων είναι ικανή να δημιουργεί αποτελέσματα, η επιτυχία των κινητοποιήσεων είναι σίγουρο ότι θα φέρει νίκες. Μας μένουν ακόμα πολλά να διεκδικήσουμε:

    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει  ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Το μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.

Το να μην υπάρξει καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.

Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο Σχολείο

Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Οι δράσεις για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης

Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς   ειδικοτήτων,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά  στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο στις 8 Ιουνίου

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τονίζει:  

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016)

 Ορίζουμε την 8η Ιουνίου Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Παιδεία και την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών σε συντονισμό με τη ΔΟΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων και να οργανώσουν κινητοποιήσεις σε συνεργασία με του Συλλόγους της Α/βάθμιας σε Διευθύνσεις ή Περιφέρειες Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τη διευκόλυνση σας το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας 12-2 μ.μ. και 2 – 4 μ.μ. την Τετάρτη 8/6 και σας καλεί να πάρετε μέρος στις κινητοποιήσεις. Ειδικά για την Αθήνα, καλούμε στο συλλαλητήριο που οργανώνεται μαζί με τη ΔΟΕ στις 12.30 στα Προπύλαια.

 Απαιτούμε:

     Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Κανένας αναπληρωτής δεν περισσεύει
Κατάργηση του Ν. 3848/2010
Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς
Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσληψη 146 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 146 εκπαιδευτικοί, κλάδων ...