Home / Featured / Ανατροπές στις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ανατροπές στις βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 2:36 μμ Ιούνιος 17th, 2016  


paneladikes

Μια πολύπλοκη εικόνα όσον αφορά την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» σε γενικές γραμμές οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία με εξαίρεση το 3ο Επιστημονικό Πεδίο Περισσότερο αναλυτικά.

Στο 1ο Πεδίο οι βάσεις θα κινηθούν περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα με τάσεις ανόδου στις Νομικές και Ψυχολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩ

Στο 2ο Πεδίο οι περιζήτητες σχολές (Πολυτεχνικές) θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία και πολύ περισσότερο θα πέσουν τα μόρια στα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, και Χημείας. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές θα ακολουθήσουν και πάλι ανοδική πορεία κάτι που θα συμβεί και στις Παραϊατρικές των TEI. Στο 4ο Πεδίο αναμένεται καθίζηση των βάσεων και η εισαγωγή σε ορισμένα Παιδαγωγικά τμήματα θα γίνει με 10.000 μόρια.

Στο 5ο Πεδίο θα έχουμε μικρή πτώση των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα και μεγαλύτερη στα μεσαία.

Πολλές εκπλήξεις

Οι μαθητές που πέρασαν από τη σκληρή δοκιμασία των εξετάσεων θα πρέπει να ξέρουν ότι φέτος οι βάσεις θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις κάτι  που επισημαίνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα, καθώς υπάρχει και το πρόβλημα της αλλαγής του εξεταστικού συστήματος που εμποδίζει

σημαντικά την ουσιαστική προσέγγιση σχετικά με την πορεία των μορίων εισαγωγής στα AEI Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Εθνος υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας που γνωρίζει άριστα τα θέματα αυτά πρόκειται για πραγματική σπαζοκεφαλιά που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουμε ένα νέο εξεταστικό σύστημα

Γι’  αυτό πρέπει όλοι να κρατάμε επιφυλάξεις ως προς τις εκτιμήσεις μας.

Σήμερα πάντως οι περίπου 100.000 μαθητές παίρνουν τους βαθμούς τους τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 2 μετά το μεσημέρι από την ιστοσελίδα του υπουργείου Λίγο νωρίτερα θα τοιχοκολληθούν στα σχολεία και στη συνέχεια θα πρέπει να υπολογίσουν τα μόριά τους ώστε σιγά σιγά να προετοιμασθούν για την κατάθεση του μηχανογραφικού η οποία αποτελεί και την τελική αλλά και σημαντικότερη διαδικασία αφού κατά κάποιο τρόπο θα ορίσει και το μέλλον των παιδιών. 

Πάντως με δεδομένο ότι φέτος η πορεία των βάσεων θα έχει πολλά και εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα καλό θα ήταν οι υποψήφιοι να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού με βάση τις πραγματικές επιθυμίες τους και τα μόρια που διαθέτουν και να μη στηριχθούν στις εκτιμήσεις για τις βάσεις.

Όσον αφορά στις επιδόσεις των υποψηφίων σε ορισμένα μαθήματα είναι πραγματικά απογοητευτικές.

Για παράδειγμα στην Ιστορία είχαμε πραγματικό «βατερλό» αφού το 82,64% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. To ίδιο έγινε και με τα Μαθηματικά Οικονομίας και Πληροφορικής όπου το 77,89 έγραψε κάτω από τη βάση ενώ στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση έγραψε το 66,19 και στα Αρχαία Ανθρωπιστικών Σπουδών το 52,65%.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι συνολικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις 103.402 άτομα.

Από αυτούς πήραν μέρος στις Πανελλαδικές μόνο από τα Ημερήσια Λύκεια 77.671 άτομα (από τα 79.942 που είχαν δηλώσει συμμετοχή). Στις εξετάσεις συμμετείχαν επίσης περίπου 15.000 υποψήφιοι από τα Ημερήσια ΕΠΑΛ ενώ ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα (3.002 άτομα).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...