Home / Featured / Αναπληρωτές και οικονομικά θέματα. Τι αναφέρεται για μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Αναπληρωτές και οικονομικά θέματα. Τι αναφέρεται για μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Δημοσιεύτηκε: 1:00 μμ Ιούνιος 1st, 2016  


money

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο παρέχονται οδηγίες αναφορικά με την ορθή μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη προσωπικού ορισμένου χρόνου και των αναπληρωτών αναφέρεται στις περιπτώσεις των μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Α) Προσωπικό που υπηρετούσε κατά την ημερομηνία έναρξης του ν.4354/2015

Σημειώνεται ότι μέχρι και 31.12.2015, οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, μπορούσαν να προσμετρήσουν τους ανωτέρω τίτλους σπουδών για μισθολογική εξέλιξη μόνο εφόσον οι τίτλοι αυτοί είχαν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψή τους. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που οι ανωτέρω τίτλοι δεν είχαν απαιτηθεί ως τυπικό προσόν για την πρόσληψη δεν μπορούσαν να προσμετρηθούν για μισθολογική εξέλιξη.

Ωστόσο από 1.1.2016 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του ν.4354/2015 και της παρ.2 του άρθρου 26 του ιδίου νόμου και εγκυκλίου οι ανωτέρω τίτλοι δύναται να προσμετρηθούν για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Συνεπώς, στην περίπτωση που, κατατεθούν προς αναγνώριση τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακοί ή διδακτορικό) μετά την 1.1.2016 και κριθεί θετικά η συνάφεια αυτών από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, τόσο η προωθημένη μισθολογική εξέλιξη όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής θα ισχύσουν από 1.1.2018, με την προϋπόθεση ότι το προσωπικό αυτό συνεχίζει να παρέχει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του.

Προσωπικό που προσλαμβάνεται μετά την 1.1.2016

Για το προσωπικό που προσλαμβάνεται μετά την 1.1.2016 αναφέρεται στο έγγραφο ότι στις περιπτώσεις κατοχής τίτλων σπουδών, σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τις ως άνω προαναφερθείσες διατάξεις και ιδία εγκύκλιο, στην περίπτωση νέων διορισμών, κατά τη διετία 2016-2017, η μισθολογική προώθηση (κατά 2 ΜΚ) στους κατόχους μεταπτυχιακών ή κατά 6 ΜΚ στους κατόχους διδακτορικού πραγματοποιείται με την αρχική τους κατάταξη, εφόσον ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελούσε απαραίτητο προσόν για το διορισμό του υπαλλήλου. Στην περίπτωση που, στο ίδιο χρονικό διάστημα, κατατίθενται από υπαλλήλους που διορίζονται από 1.1.2016 και εφεξής, προς αναγνώριση μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακό ή διδακτορικό), τους οποίους κατείχαν κατά την ημερομηνία διορισμού τους, η προωθημένη μισθολογική εξέλιξή και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής πραγματοποιείται από την ημερομηνία αίτησης του υπαλλήλου. Αντιθέτως στην περίπτωση που υποβληθούν αιτήσεις για αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από 1.1.2016 και εφεξής η προωθημένη μισθολογική κατάταξη και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ισχύουν από 1.1.2018.

Το έγγραφο:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...