Home / Featured / Αναγνωστοπούλου – Δεν θα χαθούν θέσεις εκπαιδευτικών στα Ολοήμερα. Θα γίνουν προσλήψεις

Αναγνωστοπούλου – Δεν θα χαθούν θέσεις εκπαιδευτικών στα Ολοήμερα. Θα γίνουν προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 7:18 μμ Ιούνιος 10th, 2016  


sia

«Δεν έχω καταλάβει το συλλογισμό πως θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ το ολοήμερο σχολείο επεκτείνεται». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Πάτρα, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου, φέτος θα γίνουν νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρξουν κενά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της είπε πως το θέμα με τα ολοήμερα σχολεία δέχθηκε λάσπη από τα συστημικά ΜΜΕ και ανέφερε πως τα πρώτα στοιχεία από την Περιφερειακή Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας είναι θετικά, όπως αυτά προκύπτουν από τις αιτήσεις για εγγραφές.

Πάντως η κυρία Αναγνωστοπούλου, σημείωσε ότι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών είναι νόμιμες.

Προχωρώντας σε έναν μικρό απολογισμό για το έργο της στο Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ άλλων η υπουργός, προανήγγειλε την ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσλήψεις ερευνητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που γίνονται μετά από έξι χρόνια, στην αποκατάσταση των καθηγητών,  την αναμόρφωση του ΕΠΑΛ, αλλά και στις υποτροφίες, ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χορηγηθούν σε φοιτητές για την εκπόνηση του διδακτορικού τους.

Πηγή: thebest.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...