Home / Featured / Άλλαξε η τροπολογία για τους σχολικούς συμβούλους

Άλλαξε η τροπολογία για τους σχολικούς συμβούλους

Δημοσιεύτηκε: 4:05 μμ Ιούνιος 29th, 2016  


vouli

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, για Γ ανάθεση, πολύτεκνους, διορισμούς και άλλα θέματα και εντάχθηκε ως άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας. Παρατηρούμε ότι έγινε μια αλλαγή στην τροπολογία για τους σχολικούς συμβούλους.

Ενώ λοιπόν αρχικά ορίζονταν ότι η παράταση της θητείας θα είναι μέχρι 28.2.2017 τελικά, όπως προκύπτει από το σπλάχνο της Ολομέλειας η παράταση γίνεται με ανοικτή ημερομηνία αφού αναφέρεται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης νέων σχολικών συμβούλων.

Σημειώνουμε ότι η νέα παράταση δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών της ΝΔ.

sxolikisymvouli

Με μια αλλαγή ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας

Με μια τροποποίηση στη διάταξη για την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Παιδεία. Η αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι αφαιρέθηκε η καταληκτική ημερομηνία παράτασης  της θητείας τους – 28-02-2017- και πλέον ορίζεται ότι η θητεία παρατείνεται έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων και την τοποθέτησή τους.

Επίσης, μια προσθήκη είχαμε και στο άρθρο που αφορά τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί από τα self tests

Στην αρχή της υποπερίπτωσης v) του στοιχείου α της παρ.20 του άρθρου 2 του ν.2621/1998 προστίθεται η φράση «προαιρετική».

Με την τροπολογία αυτή ρυθμίζονται και άλλα θέματα όπως είναι η εξομοίωση με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικών των εκπαιδευτικών που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε νομοσχέδιο  του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Δεν είναι αυτή η μοναδική διάταξη καθώς στην τροπολογία υπάρχουν και άλλες  ρυθμίσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα υπάρχει ρύθμιση με την οποία επαναφέρεται η δυνατότητα της τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία μαθημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι η ανάθεση θα πραγματοποιείται με βάση ακραιφνώς επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Με άλλη διατάξη παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 να μετατεθούν στα Ισλαμικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον κατέχουν τα αναγκαία τυπικά προσόντα. Επίσης, προβλέπεται και παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2017.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/4

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν θέματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής.

Όσον αφορά τη Δια Βίου Μάθηση, διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καταστημάτων Κράτησης. Επίσης, ρυθμίζεται το θέμα της ασφάλισης των εκπαιδευτών ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης αρμοδιότητας της ΓΓΔΒΜ και επιτρέπεται η συγκρότηση και λειτουργία ξενόγλωσσων τμημάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης και εκπαίδευσης. Παράλληλα,  προβλέπονται αλλαγές στα προσόντα του διευθυντή και του υποδιευθυντή των ΙΕΚ, των ΣΔΕ και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα αυξημένων προσόντων να συμμετέχουν στη διοίκηση των ανωτέρω δομών.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς Διευθυντές Σχολείων για τα self-test

Εγκύκλιο με οδηγίες προς Διευθυντές των Λυκείων για τα self-test, απέστειλε σήμερα ...