Home / Featured / Οι βαθμοί Πανελλαδικών 2016 με ένα κλικ στο results.it.minedu.gov.gr.

Οι βαθμοί Πανελλαδικών 2016 με ένα κλικ στο results.it.minedu.gov.gr.

Δημοσιεύτηκε: 9:16 πμ Ιούνιος 17th, 2016  


panelladikes_exetaseis_2

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς στις 14:00 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΔΩ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλα τα Λύκεια θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες σήμερα το πρωί, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε όλα τα σχολεία.AdTech Ad

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα αναρτηθούν την ίδια ημέρα, στις 14:00 το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr

Επίσης, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι και στις 14:00 θα αναρτηθούν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας.

Πού θα παρατηρηθεί συνωστιμός

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, προκύπτει συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΔΩ

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο (σ.σ. χωρίς κενά), ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις:

– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν αυξομοιώσεις Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ. οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία σε σχέση με πέρυσι και χειρότερα στην Ιστορία.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα κυρίως τα χαμηλόβαθμα. Εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση στα τμήματα της Περιφέρειας.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο εντυπωσιακή αναμένεται άνοδος στις βάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις εισαγωγής και στα Παραϊατρικά και γεωπονικά τμήματα θα ανέβουν καθώς οι αριστούχοι στη Χημεία αγγίζουν τους 6.446 και στο μάθημα της Φυσικής ξεπερνούν τους 5.000.

– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές σχολές κυρίως της Περιφέρειας, όπου η εισαγωγή μπορεί να γίνει και με βαθμολογία κοντά στο 10. Υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών σπουδών σε ποσοστό 67% έγραψαν στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση.

– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αναμένεται πτώση των βάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.

newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναρτώνται στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr. 

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο μεταξύ, συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων προκύπτει ότι οι Ιατρικές Σχολές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ίσως και υψηλότερα, πτωτική θα είναι η τάση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές ενώ αυξομοιώσεις θα σημειωθούν στις ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Μεγάλη πτώση αναμένεται να έχουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα ενώ ανοδική θα είναι η πορεία στις Αστυνομικές σχολές.

Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο

Οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας τις βάσεις. Αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης  καθώς και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν έδαφος.

3ο επιστημονικό πεδίο

Για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο 

Η  είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι. Το γεγονός αυτός ενδέχεται να φέρει μείωση των βάσεων.

5ο επιστημονικό πεδίο 

Αναμένεται πτώση των βάσεων καθώς οι επιδόσεις των μαθητών φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...