Home / HEADER-NEWS / 1o Ενημερωτικό Ιουνίου : Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων»

1o Ενημερωτικό Ιουνίου : Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων»

Δημοσιεύτηκε: 7:39 μμ Ιούνιος 6th, 2016  


letter

Σύλλογος Εκπ/κων                                                                   Σητεία  1/6/2016

Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»                                           ΑΠ: 107

Ανδρέα Παπανδρέου                                                              Προς:

Τηλ. 6976970367                                                   – Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία

e-mail: sepes.myson@gmail.com                     – Όλους τους συναδέλφους μας

                                                                              -ΜΜΕ             

1ο Ενημερωτικό Ιουνίου του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

Θέμα 1ο «Εγγραφές στα Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία και συλλογή δηλώσεων από το Σύλλογο»

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο ορίζει  τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Γίνεται σαφές πώς με την εγκύκλιο αυτή μένουν έξω πολλοί μαθητές με γνώμονα τις περικοπές στην παιδεία. O αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από το ολοήμερο εντείνει την κοινωνική ανισότητα και πλήττει το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Ο αγώνας για την ανατροπή των μέτρων αυτών δεν σταματάει. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε το γεγονός του αποκλεισμού χιλιάδων μαθητών και νηπίων από τις δομές του Ολοήμερου σχολείου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν  οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα  σε όλους τους γονείς  που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου.

Η  παραλαβή δηλώσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δε βάζει σε πειθαρχικό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς που διενεργούν τις εγγραφές. Δεν αποτελεί παραβίαση της υπουργικής απόφασης και της εγκυκλίου. 

Οι αιτήσεις θα δείξουν το μέτρο των κοινωνικών αναγκών που επιχειρείται να περικοπούν και θα αποτελέσουν διεκδικητικό όπλο στα χέρια του εκπαιδευτικού κινήματος για το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν ανά σχολική μονάδα από το Σύλλογό μας  και θα προωθηθούν προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παρακαλούμε όλους τους Διευθυντές και προισταμένους να έρθουν σε επικοινωνία με το Σύλλογο προκειμένου να συλλέξουμε τα στοιχεία. 

Θέμα 2ο : «Σχετικά με την υλοποίηση  προγράμματος ΕΥΖΗΝ»

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και αντίθεσή μας με την  καθώς εγείρει ερωτηματικά η συλλογή προσωπικών στοιχείων των μαθητών μας και διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου , αφού καλούνται ένα μήνα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς  να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο. Η ΔΟΕ είχε προχωρήσει  στην κατάθεση προσφυγής ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  δηλώνει ότι:

  • Πρώτο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις.
  • Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.

 

      Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου και στην αναστολή εφαρμογής του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό και για του οποίου τους στόχους, τις μεθόδους και τη χρήση των δεδομένων που αφορούν τους μαθητές εκφράζουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις.

 

Θέμα 3ο : «Πραγματοποίηση Τακτικής Γ.Σ. του Συλλόγου»

To Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Σητείας «ο Μύσων»  σας ενημερώνει ότι η Τακτική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  7  Ιουνίου  2016 και ώρα 8:30 π.μ. – 2:00  μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας. Η άδεια απουσίας έχει χορηγηθεί στα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες και θα τηρηθεί κατάλογος παρουσιών. Η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη. Όποιος/α δεν είναι μέλος μπορεί να εγγραφεί τη συγκεκριμένη ημέρα στο χώρο της συνέλευσης, πληρώνοντας το αντίτιμο της συνδρομής.

(Προς ενημέρωσή σας, σας στέλνουμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 85ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ)

Θέμα 4ο : 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 : «ημέρα κινητοποίησης για την Παιδεία και την Υγεία»

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που στόχο έχουν την διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών, η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και η εμμονή του στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα δείχνει το δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Σητείας την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016  στις 12:30 μ.μ. και ζητούμε από του διευθυντές να διανείμουν το γράμμα προς τους γονείς της ΔΟΕ προκειμένου να παραστούν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Οι γονείς οφείλουν να διεκδικήσουν και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για το σχολείο που επιθυμούν για τα παιδιά τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                             Σαντιμπαντάκη Ελένη

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...