Home / Featured / Ο υπουργός για την πρόταξη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών

Ο υπουργός για την πρόταξη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 10:35 πμ Μάιος 28th, 2016  


KATHIGITIS

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

 Στη γενική εκπαίδευση από το συνδυασμό των διατάξεων της παρ.8 του άρθρου 1 του ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/20.11.2003 τ.Α΄), της παρ.2 του άρθρου 16 του ν.3149/2003 (ΦΕΚ 141/10.06.2003 τ.Α΄) [όπως ισχύει, με τα εδάφια που προστέθηκαν με την παρ.3 του άρθρου 72 του ν.4316/2014] και του άρθρου 17 του ν.3402/2005 (ΦΕΚ 258/17.10.2005 τ.Α΄) ορίζεται ότι στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προτάσσονται κατά σειρά α) οι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας, β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανο-μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και γ)  οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται και προτάσσονται είτε στους οικείους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων με μόρια (προϋπηρεσίας ή/και επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) είτε στους αντίστοιχους πίνακες χωρίς μόρια, κατά περίπτωση.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή για την πρόταξη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών ενώ σημειώνει και τα εξής:

Κατά την παρούσα χρονική περίοδο δεν βρίσκονται εν ισχύ άλλες διατάξεις για την πρόσληψη αναπληρωτών με αναπηρίες στη γενική εκπαίδευση.

 Σε κάθε περίπτωση η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών με περισσότερα των τριών τέκνα που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν με δέκα (10) μονάδες στους πίνακες που θα συνταχθούν με τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ71 Α), δεν έχει ισχύσει μέχρι σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης παράτασης της μεταβατικής περιόδου για λόγους έκτακτων δημοσιονομικών συνθηκών. Όμως, σύμφωνα με την αριθ. 527/2015 Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθώς και με την αριθ.4303/2015 Απόφαση του τμήματος Γ΄ του ΣτΕ οι διορισμοί (και οι προσλήψεις) εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση οφείλουν να γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσα από διαδικασίες διαγωνισμού ΑΣΕΠ και με την κατάρτιση ενός ενιαίου πίνακα για όλους τους υποψήφιους ανά κλάδο.

 Τέλος, όπως προκύπτει και από σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του (www.minedu.gov.gr), το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προχωρήσει στην πρόσληψη αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος με βάση την περσινή διαδικασία, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


 

4 Σχόλια

  1. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    Όσοι έχουν πρόβλημα υγείας πρέπει να προτάσσονται. Οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι όχι. Έκανε έναν νόμο -έκτρωμα η Γιαννάκου, η οποία ακόμη δε βγήκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη από χιλιάδες εκπαιδευτικούς, και θα την πληρώσουμε όσοι δεν έχουμε 4 παιδιά. Έλεος.

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

      ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ » ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ». ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ … ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ. ΟΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ

  2. Εκπαιδευτικος

    Εμεις που δεν εχουμε μπορεσει να κανουμε οικογενεια γιατι ειμαστε σαν τους τσιγγανους καθε χρονο και αλλου πρεπει να τιμωρηθουμε κιολας για αυτο;

  3. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΗ, ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΟΡΓΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΟΙΚΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ!!!!!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΩ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ 1 ΠΑΛΠΩΜΑ ΕΓΩ 4, ΕΣΕΙΣ 1 ΜΠΟΥΦΑΝ ΕΓΩ 4,ΕΣΕΙΣ 2 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΓΩ 8,ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΣΑΣ ΕΓΩ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ(ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ….
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΩΤΩΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ!!!!!!!!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...