Home / Featured / Ψήφισμα «Σας καλούμε να διατηρήσετε τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα»

Ψήφισμα «Σας καλούμε να διατηρήσετε τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα»

Δημοσιεύτηκε: 9:38 πμ Μάιος 29th, 2016  


filologoi_0

Υπουργό Παιδείας (Minister of Education – Greece) : Σας καλούμε να διατηρήσετε τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα

Σας καλούμε να υπογράψετε για τη διατήρηση των Αρχαίων Ελληνικών ως υποχρεωτικού μαθήματος στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.[We need you to sign for maintaining Ancient Greek as a compulsory subject in Greek Education].Η ελληνική γλώσσα, αρχαία και νέα, είναι ενιαία. Η επαφή με κείμενα όλων των περιόδων της ελληνικής γλώσσας βοηθάει τους μαθητές να παρακολουθήσουν την εξέλιξή της, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να αποκτήσουν καλύτερη πρόσληψη του σύγχρονου κόσμου.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ


 

8 Σχόλια

  1. ERASMIA EMFIETZOGLOU

    ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑIΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ .

  2. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εθνική ξευτίλα από το να πιέζουμε (άκουσον, άκουσον!) το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας να διατηρήσει τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα! Ντρέπομαι και οργίζομαι για τους γραικύλους πολιτικούς!

  3. Ορθώς ντρέπεσαι.Μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά πες και τη γνώμη σου.

    • Ουρανιο τοξο

      Η ορθογραφια του ανθρωπου ειναι σωστοτατη αλλα και να μην ηταν, τοσο ωριμο μυαλο εχεις που συνδεεις την ορθογραφια με την εκφραση της γνωμης, αντι να πεις τι πιστευεις για το αρθρο χανεις το χρονο σου βγαζοντας κακια απο μεσα σου, κανεις δε θα σε παρει ποτε στα σοβαρα αν το μονο που χεις να εκφερεις σε ενα σχολιο ειναι χαζες απαντησεις οπως η δικια σου, λογικα εισαι ακομα πολυ μικρος, εχεις να μαθεις πολλα. Στο θεμα μας ομως, προσωπικα ειμαι κατα στο να παραμεινουν τα αρχαια ελληνικα υποχρεωτικο μαθημα καθως σα παιδι που ημουν δε με βοηθησαν να παρακολουθησω την εξελιξη της γλωσσας (που δεν με ενδιαφερει ισως γιατι ειμαι επιστημονας) αλλα ουτε εμπλουτισαν το λεξιλογιο μου, χασιμο χρονου, ειδικα οταν εισαι παιδι. Προσωπικα εχω συγκρατησει ελαχιστα πραγματα απο τα αρχαια κ δεν μου εχουν χρησιμευσει ποτε. Ειναι σαν να υποχρεωνεις τον κοσμο να μαθει λατινικα, «γλωσσες» του παρελθοντος που δεν χρησιμοποιουνται πια δεν θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικες

  4. Ειπε κανεις για καταργηση; Για μειωση ωρων λεμε!

  5. Ρωτήστε τα παιδιά. 1000 προς ένα υπέρ της κατάργησης. Και εγώ μαζί τους.

  6. Για αυτούς που ψηφίζουν υπέρ της μή κατάργησης των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια: πότε ετέθη τέτοιο θέμα? Απλώς οι ώρες διδασκαλίας μειώθηκαν κατά μία ώρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το σχολικό έτος θα παραταθεί – η απώλεια δεν είναι και τόσο τραγική. Για να δούμε τι θα γίνει με τη διδακτέα ύλη – θα εξορθολογιστεί επιτέλους? Θα διαγραφούν κάποιες ασκήσεις στις οποίες ούτε οι ίδιοι οι καθηγητές δεν μπορούν να απαντήσουν σωστά ? Θα γίνει επιτέλους μία προσπάθεια να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα βιβλία? Κανονικά για το συγκεκριμένο μάθημα δεν θα έπρεπε οι μαθητές να εξετάζονται ούτε σε διαγωνίσματα τριμήνου. Αν κάποια στιγμή πάγωνε ο χρόνος και οι γονείς σταματούσαν να πληρώνουν για ιδιαίτερα μαθήματα και «λυσάρια» για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτού του μαθήματος, ποιά θα ήταν η αξία αυτού του χάρτινου ψηφίσματος μπροστά στην απόλυτη σιωπή που θα επικρατούσε μέσα στις τάξεις των αρχαίων ελληνικών?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...