Home / Featured / Ξαφνικά προκύπτει θέμα απεργίας εν μέσω Πανελλαδικών

Ξαφνικά προκύπτει θέμα απεργίας εν μέσω Πανελλαδικών

Δημοσιεύτηκε: 10:32 πμ Μάιος 11th, 2016  


apergia

Μπορεί οι Πανελλαδικές εξετάσεις να κάνουν «πρεμιέρα» την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν θέσεις «μάχης» για τις αλλαγές, τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν ως αποτέλεσμα την περικοπή χιλιάδων θέσεων αναπληρωτών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας μεθαύριο Παρασκευή (στις 12:30 μ.μ.) και τρίωρη στάση εργασίας, με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητά να γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή».

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

«Ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η ΟΛΜΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Το υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς «λάστιχο» να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες» εξηγεί η ΟΛΜΕ.

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, εκτιμά ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν 5.500-7.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών στα δημοτικά σχολεία εξαιτίας της μείωσης και της κατάργησης διδακτικών ωρών, ενώ 800-1.000 λιγότερες θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία.

www.dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...