Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 10:50


Home / HEADER-NEWS / Τι ειπώθηκε για Γλώσσα, Θρησκευτικά, Μαθηματικά στη Βουλή

Τι ειπώθηκε για Γλώσσα, Θρησκευτικά, Μαθηματικά στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: 10:08 πμ Μάιος 25th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στα μαθήματα των Θρησκευτικών, της γλώσσας και των μαθηματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας στη χθεσινή τοποθέτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Θρησκευτικά

Για τα θρησκευτικά δήλωσε ότι  «ήδη, αυτή την εποχή, συζητούμε το θέμα της αναμόρφωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Εκπαίδευση. Θέλω και από αυτό το βήμα, να διαβεβαιώσω την Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι το Υπουργείο Παιδείας που έχει τον τελικό λόγο και την ευθύνη σύμφωνα με το Σύνταγμα για τη μόρφωση των παιδιών, θα προχωρήσει από το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το ΙΕΠ, που έχει την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη, στην εφαρμογή των νέων προγραμμάτων διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία, προφανώς, απομακρύνουν το μάθημα των Θρησκευτικών από τον ομολογιακό και κατηχητικό χαρακτήρα του και δημιουργούν τη δυνατότητα στα παιδιά να μπορέσουν με έναν πιο ήπιο διδακτικό τρόπο να αντιληφθούν την αξία του φαινομένου της Θρησκείας, ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, και όχι μόνο, όταν στην εποχή μας αυτή την περίοδο γίνονται πόλεμοι με βάση θρησκευτικά κείμενα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

 

Μαθηματικά

 

 

Επίσης, θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με όλες τις εκπαιδευτικές ενώσεις για την αναμόρφωση του μαθήματος των Μαθηματικών στην Εκπαίδευση. Τις προάλλες, είχαμε μία συνάντηση με τη Μαθηματική Εταιρία, αλλά και με ειδικές ενώσεις που αφορούν τη διδακτική των Μαθηματικών στην Εκπαίδευση.

 

Υπάρχει πλούσιος προβληματισμός. Έχουμε επισημάνει την ανάγκη αλλαγής βιβλίων από τις διαδικασίες που γίνονται μέσω του ΙΕΠ και των υπολοίπων εκπαιδευτικών θεσμών. Θα το βάλουμε και αυτό στις προτεραιότητές μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

 

Γλώσσα

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως είναι το θέμα της διδασκαλίας της γλώσσας. Ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει όλο τον 20ο αιώνα την εκπαίδευση μας και το οποίο επανέρχεται με άλλους όρους όμως σήμερα να συζητηθεί και μέσα από έναν δημόσιο διάλογο χωρίς δραματοποιήσεις ιδεολογικού χαρακτήρα με πρωτεύουσα την εκπαιδευτική σκοπιμότητα του να μπορέσουμε μέσα σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον που διαμορφώνεται από την παγκοσμιοποίηση αυτή τη στιγμή αλλά και από την εισβολή του οπτικού πολιτισμού στην καθημερινότητα των παιδιών, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση που σημαίνει στον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...