Home / Featured / Τι ανέφερε σε γραπτή του απάντηση για τους αναπληρωτές τη Μ.Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας

Τι ανέφερε σε γραπτή του απάντηση για τους αναπληρωτές τη Μ.Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:51 πμ Μάιος 10th, 2016  


proslipseisanaplirotontopoikaiimerominies

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο υπουργός Παιδείας πήρε την πολιτική απόφαση να μην εφαρμοσει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών που είχε προταθεί και να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς. Μέχρι και τη Μ.Δευτέρα το απόγευμα, όπως είχαμε αποκαλύψει αυτό που «παιζόταν» ήταν τα δυσπρόσιτα.

Το γεγονός ότι η ανατροπή έγινε λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων έρχεται να μας το επιβεβαιώσουν τα όσα αναφέρονται σε γραπτή  απάντηση του Υπουργού Παιδείας στη Βουλή με ημερομηνία 26/4 και στην οποία γίνεται αναφορά στο σύστημα που είχε προτείνει το Υπουργείο.

Στην εν λόγω απάντηση αναφέρεται προς το τέλος της:

      «Επίσης, σύμφωνα με το από 8-4-2016 δελτίο τύπου, το ΥΠΠΕΘ παρουσίασε διάταξη νόμου προς τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το έτος 2016-2017, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα στα αξιοκρατικά κριτήρια και ιδιαίτερα στην επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών θα είναι:

  – Η επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ

  – Η προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού

  – Τα ακαδημαϊκά προσόντα και

  – Τα κοινωνικά κριτήρια

       Επιπλέον, συμφωνήθηκε να κατατεθούν το ταχύτερο δυνατό οι προτάσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.

       Τέλος, επισημαίνεται ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 553/16-12-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συγκροτήθηκε επιτροπή για τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των μόνιμων διορισμών, των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και συναφών  θεμάτων που σχετίζονται εν γένει με τη λειτουργία των φορέων που συναπαρτίζουν τις εν λόγω εκπαιδευτικές βαθμίδες».

Όπως είναι γνωστό τη Μ. Τρίτη ο υπουργός Παιδείας επικαλούμενος και τις δυνατότητες που δίνει απόφαση του ΣτΕ αποφάσισε να διατηρήσει το ισχύον σύστημα για την πρόσληψη αναπληρωτών ώστε να μη θυματοποιήσει τους χιλιάδες αναπληρωτές που καλύπτουν πλέον οργανικά και όχι λειτουργικά κενά ανά την Ελλάδα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...