Home / Featured / Τέλος το «κουτάκι» στις αιτήσεις αναπληρωτών;

Τέλος το «κουτάκι» στις αιτήσεις αναπληρωτών;

Δημοσιεύτηκε: 7:40 πμ Μάιος 15th, 2016  


proslipseisanaplirotontopoikaiimerominies

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στόχευση για ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων αναπληρωτών, όπως πρώτο έχει γράψει το xenesglosses.eu, έχει το Υπουργείο Παιδείας κάτι που είχε εξαγγελθεί και από τον υπουργό Παιδείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΔΕΙΤΕ – ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ Δ.ΜΠΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ν. ΚΟΡΔΗΣ

Η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων απόσπασης των μονίμων εκπαιδευτικών – που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά – λειτούργησε πιλοτικά για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων αναπληρωτών καθώς ο όγκος των αιτήσεων απόσπασης είναι πολύ μικρότερος από τις 100.000 και πλέον αιτήσεις αναπληρωτών.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα εξοικονομήσει πολλές εργατοώρες καθώς για όλο το διάστημα των αιτήσεων πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ασχολούνταν αποκλειστικά με τις αιτήσεις των αναπληρωτών.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων πιθανόν να οδηγήσει και στην κατάργηση του περιορισμού των περιοχών στις οποίες επιθυμεί να εργαστεί ο εκπαιδευτικός, δηλαδή στο να καταργηθεί το «κουτάκι». Ο περιορισμός αυτός είχε τεθεί για να εξοικονομηθεί χρόνος στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από τη στιγμή όμως που οι αιτήσεις συμπληρώνονται από τους ίδιους τους υποψηφίους δεν υπάρχει αυτό το θέμα. Μαζί με το «κουτάκι» θα καταργηθούν και οι κόμβοι γειτνίασης που δημιουργήθηκαν πριν χρόνια και είναι απαρχαιωμένοι.

Η εγκύκλιος των αναπληρωτών αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Ιούνιο και οι πίνακες, εκτός απροόπτου θα εκδοθούν μέσα στον Ιούλιο. Όσον αφορά τις πρώτες προσλήψεις αυτές αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε οι αναπληρωτές να είναι στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Όλα αυτά αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή.

apelpismenianaplirotria


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...