Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης για Ευ Ζην και προϋπηρεσία αναπληρωτών

Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης για Ευ Ζην και προϋπηρεσία αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 7:07 πμ Μάιος 30th, 2016  


letter

Αριστοτέλης: Πρόγραμμα «Ευ Ζην»: κωμωδία για να απορροφηθούν κονδύλια από ποιους και από πού;

Με ημερομηνία 26/5, 10 ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, «θυμήθηκε» το Υπουργείο Παιδείας να στείλει εγκύκλιο για την πραγματοποίηση των μετρήσεων του «Ευ Ζην»!!!

Τις ενστάσεις μας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τις έχουμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή με ανακοινώσεις του σωματείου μας οι οποίες ισχύουν και σήμερα μια και κανένα από τα θέματα που θέταμε δεν απαντήθηκε ποτέ από τους υπεύθυνους του προγράμματος και από την ηγεσία του Υπουργείου όλα αυτά τα χρόνια.

Φέτος όμως, το θέμα απέκτησε και κωμικά χαρακτηριστικά μια και η εγκύκλιος έρχεται κυριολεκτικά στην εκπνοή του σχολικού έτους, όταν είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, πολύ δε περισσότερο όταν πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποια κονδύλια πρέπει πάλι να απορροφηθούν και από ποιους που χρειάζεται να δικαιολογηθούν κάνοντας τάχα ότι εκπονήθηκε το πρόγραμμα; Η γελοιότητα της υπόθεσης είναι φανερή και οι εκπαιδευτικοί δε θα συμβάλλουμε στην γελοιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην εξυπηρέτηση σκοπών διάφορων του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου.

Υπογραμμίζουμε ότι το πρόγραμμα δεν είναι υποχρεωτικό.

Καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε αυτό.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την εγκύκλιο αυτογελοιοποίησής του!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να εκδώσει αντίστοιχη απόφαση

Οι εκπαιδευτικοί δε θα γίνουν και οι ντίλερ για να δικαιολογούν κάποιοι τη χρηματοδότηση από προγράμματα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα

…………………………………………………………

Αριστοτέλης: Να κάνετε τον «καμπόσο» στην τρόικα όχι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!

Με τις τελευταίες εγκυκλίους από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και από το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζεται ότι αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την ιδιωτική εκπαίδευση που είχαν κατοχυρώσει ως τις 31/12/2015.

Παρ’ όλα αυτά, οι εγκύκλιοι αυτοί δεν εφαρμόζονται, η κατάταξή τους στα ΜΚ παραμένει χωρίς αυτή την αναγνώριση, με αποτέλεσμα να τους αποδίδεται μισθός πολύ μικρότερος αυτού που δικαιούνται. Σε επικοινωνία του σωματείου μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καθώς και της Α’ Διεύθυνσης πήραμε την απάντηση ότι υπάρχει εντολή να μην γίνουν οι αλλαγές ακόμα μέχρι να έρθουν και άλλες εγκύκλιοι που θα αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Η εντολή για να μην αλλάξει ακόμα η κατάταξή τους είναι προφορική και έρχεται από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Γενικό Γραμματέα Ι. Παντή.

Οι παρακρατήσεις είναι παράνομες και οι προφορικές εντολές εξίσου! Οι εγκύκλιοι είναι απολύτως σαφείς, δεν επιδέχονται καμία παρερμηνεία και καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή τους! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι βιομήχανοι και δε ζουν από καταθέσεις στις τράπεζες! Ο μισθός τους τους ανήκει, είναι αποτέλεσμα της εργασίας τους και κανείς δε δικαιούται να τον παρακρατεί ή να τον καθυστερεί! Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, λόγω της κατάταξής τους σε χαμηλότερα κλιμάκια έχουν πάρει εξαιρετικά μειωμένο το μισθό τους (εως και 200 ευρώ)! Η περικοπή ακόμα και αυτού του μισθού-πείνας είναι στοιχείο μιας ανάλγητης πολιτικής που υπογράφει όλες τις εντολές της τρόικα, που δείχνει δουλική συνέπεια στην αποπληρωμή των τοκοφλύφων και κάνει τον «καμπόσο» στους εργαζόμενους, καθυστερώντας ακόμα και τα νόμιμα!

Καλούμε ΤΩΡΑ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να παρανομεί, να αποδοθούν κανονικά τα κλιμάκια με βάση τη νομοθεσία και επιστραφούν αμέσως τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί παράνομα! Απαιτούμε να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς άσχετα από που έχει αποκτηθεί, χωρίς το όριο των επτά ετών!

Το σωματείο μας θα προχωρήσει και σε εξώδικη καταγγελία!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...