Home / Featured / Σήμερα μίλησε για γραπτό διαγωνισμό ο υπουργός Παιδείας

Σήμερα μίλησε για γραπτό διαγωνισμό ο υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 4:52 μμ Μάιος 15th, 2016  


filis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

 

Γραπτό διαγωνισμό καταλαβαίνουμε ότι θα φέρει ο υπουργός Παιδείας καθώς δήλωσε ότι χρειάζεται ένα σύστημα ΑΣΕΠ που να μπορέσει να αξιοποιήσει τους αναπληρωτές σε μόνιμη πια βάση αλλά και νέα παιδιά που θα θελήσουν να πάνε για να δοκιμάσουν τη δυνατότητα να διοριστούν στο δημόσιο. Μάλιστα  ο υπουργός ανέφερε και τη λέξη εξέταση:

Δε μπορούμε να κάνουμε το Σεπτέμβριο αυτή την εξέταση. Δεν προλαβαίνουμε αυτό το πράγμα να το κάνουμε. Θέλει τουλάχιστον 4 μήνες αυτή η διαδικασία.

Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει ανάγκη για χιλιάδες αναπληρωτές χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία ενώ υπογράμμισε ότι βιβλία και εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους πριν την έναρξη των μαθημάτων. Επίσης, σημείωσε ότι μόνιμους μαζικούς διορισμούς θα έχουμε το μεθεπόμενο έτος και φέτος θα γίνει μικρός αριθμός διορισμών.

Επίσης, ο υπουργός τοποθετήθηκε και για τη ζώνη 7-8 λέγοντας:

Όχι πλασματική λειτουργία σχολείου εκτός τάξης. Θέλουμε όλες οι ώρες να είναι μέσα στην τάξη…Υπάρχει θέμα αξιοποίησης και του τελευταίου ευρώ που δίνει ο Έλληνας πολίτης.

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι η πρωινή ζώνη εφαρμόζεται μόνο στο ¼ των σχολείων και με μικρό αριθμό παιδιών 1-2. Όπου υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη θα λειτουργήσει η εν λόγω ζώνη.

Για τα νηπιαγωγεία ο υπουργός τόνισε ότι δε θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο ενώ συνδύασε την αλλαγή στην οργανικότητα με την ένταξη των προνηπίων στα σχολεία.

Δείτε το βίντεο το σημείο 18.30-19.00:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...