Home / HEADER-NEWS / Πρόθεση για λιγότερα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Πρόθεση για λιγότερα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 10:53 πμ Μάιος 29th, 2016  


eksetaseis

Στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για περιορισμό του αριθμού των μαθημάτων στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Ημερησία. Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «επιδίωξή μας είναι τόσο η ποσοτική διεύρυνση του διδακτικού χρόνου στη Μέση Εκπαίδευση με τον περιορισμό του αριθμού των μαθημάτων που θα περιλαμβάνονται στις προαγωγικές και στις απολυτήριες εξετάσεις όσο και η ποιοτική εμβάθυνση στα διδασκόμενα μαθήματα».

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε λόγο και για περιορισμό της διδακτέας ύλης , με  την άρση επικαλύψεων, την αφαίρεση όσων ενοτήτων κριθούν ως λιγότερο αναγκαίες κλπ.

«Έτσι, η διδακτέα ύλη θα βρίσκεται σε πραγματική αντιστοιχία με τον διαθέσιμο διδακτικό χρόνο και κυρίως θα είναι δυνατή η αξιοποίηση μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων ενεργητικής μάθησης στη σχολική τάξη, κάτι που θα κάνει εφικτή την κατάκτηση της γνώσης μέσα στον σχολικό χρόνο και θα περιορίσει τον φόρτο εργασίας στο σπίτι» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξή του στην Ημερησία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...